Armutlu ilçesinde çalışmaları Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından sürdürülen Armutlu Deresi 2. kısım ıslah çalışmaları sona erdi. İlçedeki pazaryerinin üstünün kapatılması çalışmalarına da başlandı.
Armutlu ilçesi açısından çok büyük önemi olan Armutlu Deresi ıslahı 2. kısım çalışmaları DSİ tarafından sürdürülüyordu. Çalışmalar kısa süre önce tamamlandı. Dere ıslahı sayesinde olası taşkınların önüne geçildiğini söyleyen Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, "İlçemizin ortasından geçen Armutlu Deresinin ıslah çalışmaları DSİ tarafından gerçekleştirildi. 2 kısım halinde yapılan çalışmalar kısa bir süre önce tamamlandı. Bu sayede dere yatağı genişletildi ve derinleştirildi. Kış aylarında yaşanması muhtemel taşkınlardan bu sayede kurtulmuş olduk. Dere çevresini ışıklandıracağız. Böylece estetik açıdan da ilçeye bir görsellik katacak. Bu çalışmaların yapılmasında bize destek veren herkese çok teşekkür ederiz" dedi.
İlçede başlatılan ve kısa süre içerisinde tamamlanması hedeflenen diğer bir çalışma ise ilçe pazaryerinin üstünün kapatılması çalışması. Belediye imkanlarıyla sürdürülen çalışma sayesinde ilçedeki pazarcılar da vatandaşlarda daha rahat şartlarda alışverişlerini yapabilecekler. Pazaryerinin üstünü en kısa sürede tamamlamak adına çaba gösterdiklerini belirten Birkan, "İlçemiz açısından önemli bir ihtiyaçta pazaryerinin üstünün kapatılmasıydı. Bu çalışmayı da başlattık. Kısa süre içerisinde ilçemize yakışır bir pazaryerini halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim