Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Dr. Sare Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan'ın katılımı ile gerçekleştirilen Engellilerin Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri  Çalıştayı'nda Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan'da yer aldı. 
Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Bağcılar Belediyesi, Engelsiz Dünya Platformu, ile  Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığı organize ettiği Engellilerin Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri  Çalıştayı İstanbul’da gerçekleştirildi. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Spastik Engelliler Federasyon Başkanı Murat Arslanhan’ın da katıldığı çalıştay Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Dr. Sare Davutoğlu’nun öncülüğünde yapıldı.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan’ın da katıldığı çalıştaya Üniversitelerimizden öğretim görevlileri, Diyanet İşleri, Milli eğitim bakanlığı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Çalıştay’da iki gün boyunca engellilerin din eğitimi ile ilgili mevcut durumu ve olması gerekenlerin tetkik edileceğini ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeryüzünde şefkat ve merhamet yoksulluğu büyüyor. Savaş, açlık, tahammülsüzlük en çok çocuk, kadın ve engellilerimizi etkiliyor. Bu çalışmalar daha erdemli hale geldi. İnsanlarımıza ihtiyaç duydukları her alanda eğitim sunulmalı. Eğitim konusunda engellilerimiz din konusuna odaklanıyor. İlk yönü engellilerimizin din eğitimi, diğer yönü de genelde toplumun engellilerimiz konusundaki eğitimi konuşulacak"  
Çalıştayda Dinlerin engelliliğe, engellilere ve engelli ailelerine yaklaşımı, Ülkelerde Engellilerin Din eğitimiyle ilgili mevcut durum, Engellilerin Din eğitiminde kullanılan Öğretim-Öğrenme yöntemleri, Engellilerin Din eğitiminde Erişebilirlik-Ulaşılabilirlik, Engellilerin Din eğitimine yönelik eğitimci yetiştirme programları ve modelleri, Bilgi teknolojileri ve materyaller gibi konular gündeme alındı.
Fransa’da gerçekleşen terör saldırısına yönelik Engelliler ve din çalıştayına katılan Stk'lar, kurumlar ile Amerika, Fransa, Arnavutluk, Belçika, İngiltere, Cezayir, Kenya, Kuveyt, Ürdün ve Tunus'tan gelen misafirlerimizle birlikte meydana gelen terör saldırıları ortak bir deklarasyonla kınandı.
Editör: TE Bilişim