Bakanlık, güney ve batı bölgelerindeki aralarında Yalova’nın da yer aldığı 30 il için meteorolojik açıdan yüksek risk taşıyan döneme girilmesi dolayısıyla kriz komitesi oluşturularak gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı; Adana, Osmaniye, Antalya, Isparta, Burdur, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bursa, Bilecik, Yalova, Denizli, Uşak, İstanbul, Edirne, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Hatay, Mersin, Muğla, Aydın, Eskişehir, Afyonkarahisar, Sakarya, Karabük, Bartın, Bolu, Düzce ve Kastamonu Valiliklerine bir yazı gönderdi. 

Yazıda bu 30 ilde alınacak tedbirler belirtildi. Buna göre, kriz komisyonları orman yangınları ile mücadeleye personel ve araç-gereç desteği sağlayabilecek tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşturulucak.

Piknik ateşi ve anız yakılmasına dikkat

Özellikle, orman yangınına ya da kırsal alan yangınına sebebiyet verebilecek şekilde piknik ve mesire alanlarında ateş yakılmaması, her türlü anız, artık ve çöplük ateşi yakılmamasını temin için gerekli tedbirlerin alınması sağlanacak. Valiliğe bağlı kamu kurum ve kuruluşları ile diğer ilgili kuruluşlarda orman yangınlarında kullanılabilecek dozer, greyder, loder, treyler, itfaiye aracı, arazöz ve benzeri her türlü araç ve gereçlerin görevli elemanlarıyla göreve hazır olarak bekletilecek. Yangına hassas bölgelerde güvenlik güçlerinin devriye gezdirilmesi ve kontrollerin sıklaştırılması sağlanacak.

Editör: TE Bilişim