SS Yalova Merkez Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Erdal Tokalak, artık logolarında simge olarak palamutu benimsediklerini dile getirerek, “Sadece Yalova’da değil tüm denizlerimizde yunus balıklarının balık ağlarına zararı var. Yılda en az 1 milyon lira zararımız var, çok büyük zarar verdiği kesin. Bu nedenle yunuslu logomuzu değiştirdik, palamutu logo yaptık.

Köpekbalığı bu kadar zarar vermiyor. Büyük bir balık gelir ağın sadece o kısmını parçalar ama yunus her gün vuruyor. Üstelik derinlikte fark etmiyor, 150-200 metre derinlikteki ağı da vuruyor. Daha bugün bir balıkçımızın ağını parçaladı yunuslar. Sabah 4’buçukta denize çıkıyorlar, on saat sonra geliyor, 10 kasa balıkla dönecekken 2 kasa balıkla döndü, borç harç yaptığı ağı da paramparça oldu. Her gün bir iki balıkçımızın ağlarını hallediyorlar” dedi.

Tokalak, “Biz buna tepki olarak logomuzdaki yunus resmini kaldırdık, yerine palamut koyduk. Yunusları böyle protesto ediyoruz. Palamut ve sardalya balıkçının yüzünü en çok güldüren balıklar. En fazla para kazandıran palamutu logo yaptık” dedi.

Editör: TE Bilişim