Son günlerde soğuk ve yağmurlu günler yaşayan, ardından karla tanışan Yalova'da Gökçe Barajı’ndaki su seviyesi geçtiğimiz aylara oranla yükseldi. 2017 Aralık ayında %45’lere kadar gerileyen su seviyesi %70 seviyelerine çıktı.
Yalova’da aylardan beri süren kuraklığa rağmen barajdaki su seviyesinin %50’lerin üzerinde tutulması başarıldı. 2017 Aralık ayında %43’e gerileyen su seviyesi ardından yeniden yükselmeye başladı. 25 milyon ton su tutma kapasitesine sahip olan Gökçe Barajı’nda şu an itibarı ile yaklaşık 17 milyon ton su bulunuyor. Susuzluk tehlikesinin kuraklığa bağlı bir durum olduğunu ancak buna karşı da her türlü tedbiri aldıklarını belirten Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, “Yalova 2015 yılında ciddi bir kuraklık yaşadı. Bundan ciddi dersler çıkartıldı. Özellikle su kayıp ve kaçaklarını büyük oranda engelledik. Ardından Kurtköy derivasyon hattı, derin deşarj kuyuları ve Ortaburun Göleti destek hattı ile baraja su takviyesi sağlayacak çözümler geliştirdik" dedi.
Yalova’ya su sağlayan Gökçe Barajı’nda yağmurlu günlerin ardından su seviyesinin giderek yükseldiğini hatırlatan Nergis " Yani baraj şu anda yaklaşık %65 doluluk oranında ve 17 milyon ton suyumuz bulunuyor. Yani çok ciddi bir kuraklık yaşanmazsa suyumuz ilin taleplerini karşılar. Her hangi bir susuzluk durumunda ise Kurtköy derivasyon hattı ve Ortaburun Göleti’nden de baraja su takviyesi yapmaya başlarız. Elbette ki bu vatandaşın suyu tasarruflu kullanmaması anlamına gelmez. Tasarrufsun kullanılan suya cevap verebilecek hiçbir su kaynağı yoktur.  O nedenle halkı su kullanımında her zaman tavsiye ettiğimiz gibi yine tasarrufa davet ediyoruz” dedi

Editör: TE Bilişim