Yalova son yağışlarla susuzluk sınırından biraz uzaklaştı. Şu anda ilin ve ilçelerin bazılarının içme suyu ihtiyacını karşılayan gökçe Barajı'nda ki su seviyesi %12'lere yükseldi. Bu da barajda 3 milyon ton suyun birikmesi anlamına geliyor. Mevcut suyun Yalova'nın 2 aylık su ihtiyacına cevap vereceğini dile getiren Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Barajın tam doluluk oranına gelebilmesi için mutlaka kar yağışı gerekiyor. Biz önümüzdeki süreçte kar yağışları gerçekleşmesini bekliyoruz. Şu anda Yalova az da olsa susuzluk sınırından uzaklaştı. Ama bu kimsede bir rehavete neden olmasın" dedi.

Su Sarfiyatı Düşmedi
Yalova'da ki su sarfiyatında bir gerileme olmadığına dikkat çeken Nergiz, "Yalova kış aylarına girmeye hazırlandığımız şu günlerde dahi halen yaz aylarındaki oranda su harcıyor. Bunun mutlaka düşmesi lazım. Vatandaşların da bu konuda duyarlı davranması gerekli" diye konuştu.

"Belediye Üzerine Düşeni Yapmalı"
Halen en ciddi su sarfiyatının il merkezinde gerçekleştiğine dikkat çeken Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Yalova Belediyesi il merkezindeki kayıp ve kaçağın önüne geçmek için adım atmak zorunda. Yoksa susuzluk her zaman Yalova'nın gündeminde olacak. Yalova Belediyesini bu anlamda üzerine düşeni yapması lazım. Yalova altyapısı mutlaka değişmelidir" dedi.

Editör: TE Bilişim