Türkiye genelinde yayın yapan Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi’nin dört yıldır geleneksel olarak sürdürdüğü ‘Yılın Yerel Yöneticileri’ yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, ‘Turizm tesisleri ve çevre düzenlemeleri’ dalında ‘Sahil dolgu projesi ve Mokamp’a otel’ projesiyle ‘Yılın Yerel Yöneticisi’ ödülünü kazandı.

3 ay boyunca süren anket çalışması sonucunda çeşitli dallarda ödül kazanan belediye başkanlarına ödülleri Kayseri Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi. Törene BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, KKTC Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Ak Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile çok sayıda il ve ilçe belediye başkanı katıldı. Törene Çiftlikköy Belediyesi’ni temsilen İmar ve Şehircilik Müdürü İbrahim Haberal katılarak Başkan Dağ’a verilen ödülü aldı. Törende konuşan Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Oğuz, 300 bini aşkın kullanılan oy üzerinden 630 belediyenin projeleri arasında seçim yapıldığını kaydederek ödül kazanan belediye başkanlarını kutladı.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, son bir ay içinde iki ödül birden kazandıklarını belirterek “Önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘Temiz Kent’ Çevre Beratı kazanmıştık. Şimdi ise Türkiye’nin yerel yönetimler dalındaki en yaygın dergisinden halkın oylarıyla sahil dolgu projemizle ödül kazandık. Kazandığımız ‘Yılın Yerel Yöneticisi’ ödülünün gerçek sahibi personelimizdir” diye konuştu.

Bu tarz ödüllerin kendilerini daha fazla çalışmaya ittiğini kaydeden Metin Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne yazık ki yoğun çalışmalarım nedeniyle ödül törenine katılamadım. Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız sahil dolgu projemizle bu ödülü kazanmak oldukça gurur verici. Çiftlikköy halkı bugüne kadar zaten yaptığımız çalışmaları hep ödüllendirdi. Bize gösterdikleri teveccüh bana kalırsa verilen tüm ödüllerin en yücesi. Ancak böyle ödüller de hem bana hem de çalışma arkadaşlarımıza güzel bir motivasyon kaynağı oluyor. Bu ödülü kazanmamızda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ediyor, anket çalışmasında bize gösterdikleri destekle ödülü kazanmamızı sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” 

Editör: TE Bilişim