Genelde bir sohbet havasında geçen buluşmada Yalova ve Yalova Belediyesi’nin son günlerde gündemini oluşturan konular konuşuldu.

Başkan Koçal’ın daveti üzerine gerçekleşen buluşmanın belirli periyotlar içinde yinelenmesi de konuşulurken Yalova’da kurumlar ve kurum yöneticilerin resmi gün ve gündemler dışında bir araya gelmediklerinin de dikkat çekici olduğu vurgulandı.

Samimi ortamların ilişkileri de sağlamlaştıracağı, resmi dil yerine sohbetlerin daha da yararlı sonuçlar doğuracağı konuşuldu.

İnkılap’tan Arberatuma, ulaşımdan meclis toplantılarına kadar bir çok konuda görüşler yemek sırasında konuşuldu.

Yalova’da gazeteciliğin etik ve ahlak kurallarının dışına çıkılarak bir şantaj ve tehdit ortamı oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Başkan Koçal, kişi ve kurumların yıpratılmasına yönelik bir ortam doğmasının rahatsızlık verici olduğunu dile getirdi.

Koçal, “Yaşanan bu sıkıntılı durumu sektörün gerçek temsilcileri ve emekçilerinin çözmesi gerekir. Bürokrat ve siyasilerin kimi muhatap alacağı noktasında endişeleri oluyor. Artık sapla samanın karıştırılmaması lazım. Eleştiri elbette olacaktır ama insani ölçülerin dışına taşmaması, karşılıklı sevgi ve saygı ortamının korunması lazım” dedi.

Sektöre kıyısından köşesinden bulaşan ve adına gazeteci diyen, ancak iftira ve çamur atmaktan, tehdit ve şantaj ortamı yaratarak Yalova insanını birbirine düşürme suretiyle küçük menfaat peşinde olanların var olduğunu kaydeden Koçal, “Yalova bürokrasisi, siyaseti, yerel yönetimleri ve diğer kurum kuruluşların gerçek gazete ve gazetecilerle yüzleşmesi gerektiğine inanıyor ve bu sohbet toplantısının bir milat olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Koçal, başkanlık görevindeki sıkıntılara da değinerek, büyük şehirlerde belediye başkanlığı yapmanın Yalova ölçeğindeki küçük kentlere kıyasla daha kolay olduğunu, büyükşehirlerdeki proje odaklı çalışmaları Yalova’da yapmanın yanı sıra, vatandaşlarla olan ilişkilerin de sürekli olumlu tutulması gerekliliğine işaret etti.

Arboretum konusuna değinen Koçal, TİGEM’de 5 yıldızlı otel, SPA ve kongre merkezli yatırım için 3.ihalede de talipli çıkmaması üzerine gerekirse son aşamada birkaç büyük yatırımcıya bir oteller zinciri oluşturmak suretiyle 29 yıllığına kiralama yoluna gidilebileceğini belirtti.

Yalovaspor’un borç yükünün kaldırılmasının gerektiğini ifade eden Koçal, konunun ciddiyetinin bir kesim tarafından hala kavranamadığını ancak oluşturulan bir komite vasıtasıyla görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Gelecekteki Yalova için şimdiden planlamaya başladıklarını söyleyen Başkan Koçal, Yalova’nın doğal gelişme sınırları olan güneydeki Paşakent ve Kirazlı bölgeleri için yeni planlamalar yaparken, gelecekteki kente olacak göçlerin niteliğinin sınırlandırılmasını düşündüklerini sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim