Zeytin Festivali için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman burada bir araya geldiği Antalya Muratpaşa, Eskişehir, Balıkesir ve Bolu Mengen Belediye Başkanları ile görüş alışverişinde bulundu. Salman başkanlara Yalova'yı ve Yürüyen Köşk'ü anlattı.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman fırsat bulduğu her platformda Yalova ve Yalova'nın marka değeri olan Atatürk'ün Yürüyen Köşk'ünü anlatmayı sürdürüyor. Bu yıl 15.si düzenlenen Girne Zeytin Festivali'ne katılmak için KKTC'de bulunan Yalova Belediye Başkanı festivale katılan diğer belediye başkanlarıyla da görüş alışverişinde bulundu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, Balıkesir Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Bolu Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ile bir araya gelen Salman illerde yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Yalova Hakkında da başkanlara bilgiler aktaran Salman Yalova'nın sahip olduğu potansiyeller hakkında konuştu. Atatürk'ün Yalova'ya bıraktığı en önemli eser olan Yürüyen Köşk hakkında da bilgiler veren Salman, "Atatürk tam bir Yalova sevdalısıydı. Ömrünün 1 yılından fazlasını Yalova'da geçirdi ki Ankara ve İstanbul dışında bu denli zaman geçirdiği başka bir yer yok. Yalova'da bir çok önemli kararı da alan Atatürk, dünyanın çevreciliği bilmediği o dönemlerde köşkünün çatısına çarpan bir çınar ağacının dalını kesmemek için köşkünü raylar üzerinde yürüterek tüm dünyaya çevrecilik dersi vermiştir. Bu okullarda ders olarak okutulması gereken bir şeydir" dedi.
Yürüyen Köşk'ün hikayesini ilgiyle dinleyen belediye başkanları ise Yalova'nın önemli tarihi zenginliklere ev sahipliği yaptığının da altını çizmeyi ihmal etmediler. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediye başkanlarını Yalova'ya davet ederek Yürüyen Köşk'ü gezdirme önerisinde de bulundu. Başkanlar ilk fırsatta Yalova'ya gelerek bu önemli eseri göreceklerini vurguladılar.


Editör: TE Bilişim