Yalova Belediye Meclisi Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen talebi görüştü. BİMER ve CİMER’e yapılan şikayetler doğrultusunda Emniyet Müdürlük kanalıyla meclise taşınan konu uzun uzun tartışıldı. Ulaştırma Komisyonu Başkanı Fahrettin Yıldız konuyla ilgili olarak meclise bilgi verdi. Yıldız, bir çok ilin toplu taşıma yönetmeliklerini incelediklerini ancak bebek arabası almayan araçlara cezai işlem uygulanmasını sağlayacak maddenin hayata geçirilmesine imkan tanıyacak bir kanun maddesi bulunmadığını dile getirdi.

Yalova Belediye Meclisi üyeleri ise söz alarak konuyla ilgili görüşlerini ortaya koydular. Bu esnada hararetli tartışmalar da yaşandı. Meclis son olarak Yalova’da toplu taşıma yapan araçların engelli bölümü bulunması durumunda ve engelliler için ayrılan bölümün boş olması halinde bebek arabalarını açık olarak almalarını, engelli bölümü bulunmayan araçlarda ise bebek arabalarının kapalı olarak araçlara alınmasını karara bağladı. Meclis bu kararın Toplu Taşım Yönetmeliği’ne eklenmesine ve karara uymayarak bebek arabası olan yolcuları araca almayan sürücüler hakkında ise cezai işlem yapılmasını oy birliği ile kabul etti.

“Karar uymaktan başka çaremiz yok”

Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Sefer Keskin de Yalova Belediye Meclisi tarafından alınan kararı değerlendirdi. Keskin, “Biz zaten araçlarımıza bebek arabası olan yolcuları almamak gibi bir tutum sergilemiyoruz. Bunu yapan şoförlere oda olarak biz de cezai işlem uyguluyoruz. Şu anda minibüslerin sadece %30’luk bölümünde engelli rampası ve bölümü var. Geri kalanlarda ise yok. Biz engelli bölümü olan araçlara bebek arabalarını açık olarak alacağız. Bu bölüme sahip olmayan araçlarda da yolculardan bebek arabasını kapayarak binmesini isteyeceğiz. Ancak bu konuyu yanlış anlayan bazı yolcuların konuyu yanlış anlayıp belediyeye bir sürü şikayette bulunacağını ve bu geçiş sürecinin de bir hayli sancılı olacağını düşünüyoruz. Belediye meclisi bu kararı almış ve yönetmeliğe eklemiş. Bundan sonra karara uymaktan başka çaremiz yok” dedi.  

Editör: TE Bilişim