Yalova Belediyesi kurumlar arasında altyapı alanında gerçekleştirdiği işbirliği protokolünü Türk Telekom Yalova İl Müdürlüğü ile sürdürdü. İki kurum arasında altyapı alanında işbirliğini içeren protokolle ilgili olarak Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer ve Türk Telekom İl Müdürü Hakan Tunç ortak açıklama yaptılar.

Belediye Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, “Yalova’da ciddi yapılaşma var. Altyapı  yapılırken inşaatlarla ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda kurumlarla sürekli olarak istişare halindeyiz. İlk etapta yol yapacağımız alanları ilgili kurumlara bildiriyoruz. Altyapıyla ilgili daha önce diğer kurumlarla görüşmüştük. En son Türk Telekom kalmıştı. Bundan sonra kurumlarla yaptığımız işbirliği neticesinde altyapı çalışmaları bitmeden inşaat izni vermeyeceğiz. Müteahhit belediyemize iskan müracaatı yaptığı zaman, inşaat çalışması sırasında yolda herhangi bir hasar meydana gelmişse, iskan vermeyeceğiz. Müteahhit yolda verdiği hasarı giderdikten sonra iskan alabilecek, bunu birkaç aydır uygulamaya koyduk. Kamu kaynaklarının daha etkili kullanımı açısından bu yöntemi uygulamaya karar verdik” diye konuştu.

Türk Telekom Yalova İl Müdürü Hakan Tunç da Yalova Belediyesi’nin kamu kaynaklarını etkili kullanmak ve heba etmemek adına yaptığı bu işbirliği çalışmasına ortak olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Telekom Müdürlüğü olarak Yalova Belediyesi’ne teşekkür etmek istiyorum. Kamu kaynaklarının yerli yerinde kullanılması adına güzel bir çalışma. Belediye ile kurum olarak ilk kez böyle bir protokole imza atıyoruz. Müşteriler bina bittikten sonra haberleşme altyapısı için bize başvuruyorlardı. O zaman da yollar bizim yaptığımız çalışma neticesinde zarar görüyordu. Bu işbirliği protokolüyle artık müşteri evine taşındığı zaman bütün haberleşme altyapısına da telefonuyla internetiyle kavuşmuş olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim