Belediyenin çeşitli bünyesinde çalışan 650 işçi için 3 aydan beri toplu iş görüşmesinde anlaşma sağlanamayınca Genel İş Sendikası  Bursa Şube Başkanı  Selahattin Atak kararı belediyede bulunan panoya astı.

Yalova Belediyesi şirketi PERSONEL A.Ș çalışanları adına yapılan toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varamadıklarını söyleyen Atak,” Yalova İli Yalova Belediyesi Personel A.Ş.’ de alınan yetkiye dayalı olarak İş Yeri Düzeyinde Toplu İş Sözleşmesi bağıtlanmak üzere yasal süresi içinde yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılamamış, görüşmeler Uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Yalova İli Yalova Belediyesi Personel A.Ş.’ de alınan yetkiye dayalı olarak İş yeri düzeyinde Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimiz 3 ay sürdü. Yasal süresi içinde yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılamadı. Uyuşmazlıkla sonuçlandı.

Türkiye de ilk defa oturumlarda hiçbir anlaşma olmadı. Bu Türkiye de bir ilktir. Anlaşma istemiyorlar. maddi konuları içeren maddeler bir yana idari konulardaki maddelerde dahi ne yazıkki bir görüşme olmamıştır. Pandemi döneminde grev isteğimiz yok, ancak bu kararı işçilerimiz verecektir, süreç başlamıştır genel merkezimizin ve İşkur'un da katılacağı süreç sonunda kararı üye işçilerimiz verecektir. Grev kararı da çıkabilir, yüksek hakem kuruluna da gidilebilir" dedi.

Editör: TE Bilişim