AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak Yalova Belediyesi'nde şu anda bin 200 personel çalıştığını hatırlatarak bu sayının çok fazla olduğunu söyledi. Öztabak personel giderlerinin belediye üzerinde borç yükünün artmasındaki en temel etken olduğunu hatırlatarak, "Belediyenin geleceğini ipotek altına alıyorlar" dedi.
AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öztabak Yalova Belediyesi'nin iyi yönetilmediğini, yanlış alınan kararlarla belediyenin borç yükünün de her geçen gün artmaya devam ettiğini söyledi. Vefa Salman'ın Yalova Belediye Başkanlığı'na seçilmesi ile birlikte belediyedeki personel sayısında adeta patlama yaşandığını vurgulayan Öztabak, bunun siyasi bir faaliyet olduğunun altını çizdi. Yalova Belediyesi'nin tüm giderlerini kısılabileceğini ancak personel giderlerinde her hangi bir kısıtlamaya gidilemeyeceğini belirten Öztabak, " Meclis üyelerimizden bana gelen bilgiye göre  Yalova Belediyesi'nin  bin 300 civarında personelin olduğu belirtildi.  bin 300 değil, 1000, 900, 800 bile çok fazla. Yani bu belediye dönemindeki 600-700 tane personel artışı sadece kendi dönemlerini değil; gelecek yeni belediye yönetimlerini de ipotek altına alıyor. Onları tekrardan çıkartamıyorsun, tazminat doğuyor. Siyaseten çıkarmak mümkün olmuyor ortalık karışıyor. Prim oranları korkunç arttı. Yakup Bey’in döneminde ödenen primler ile şimdiki primler arasında çok büyük farklar var. Sen şimdi 2019’da iktidar olacak belediye yönetimini de ipotek altına almış oluyorsun.  Ayrıca o insanları işten çıkarmaya kalktığında davalar olacak, tazminatlar olacak. Bütün bunların hepsi zarardır. Eğer cari harcamalar yüksekse, 2019’da iktidar olacak belediye başkanı cari harcamaları kesebilir. Ama personel harcamalarını kolaylıkla durduramazsın. O devam eder." dedi. 
Siyasi bir faaliyet
Bu kadar personel alımının siyasi bir adım olduğunu düşündüğünü vurgulayan Öztabak, "Bir sonraki belediyeyi alamayacağı için yaptığını düşünmek zor. O zaman farklı bir durum ortaya çıkar. Tekrar alabilmesi için yapmak ise siyasi bir faaliyettir. Bir beyanatında siyasi düşünüldüğü; siyasi bir karar alındığını söylüyor" şeklinde konuştu.
"Belediyenin gelir bakımında büyük avantajları var"

Yalova Belediyesi'nin dezavantajlı değil tam aksine maddi açıdan avantajlı bir süreçten geçtiğini belirten Öztabak, "Belediye yönetiminin şunu yapması lazım. Şu bir gerçek; 2014’te iktidar olan belediye yönetimindense, 2014’ten sonra gelen belediyenin gelir bakımından büyük avantajları oldu. Gayrimenkullar satıldı. İller Bankası’ndan para kesilmedi; hala da devam ediyor. Kendi aramızda toplandık; belediyenin çalışmalarını değerlendirmek istedik. Elle tutulur bir şeye rastlayamadık. Sürekli personel artışı oldu. Birilerinin ifadelerine göre; Yalova Belediyesi’nde hiçbir iş yapmadan oturan insanların olduğu belirtiliyor. Yakup Bey, personel sayısını hatta aşağı çekmek istiyordu. Vefa Salman’ın personel sayısını arttırmasını da siyasi bir yaklaşım olarak görüyorum. Kendine zemin hazırlıyor. 600-700 tane insanı almak; bir sonraki dönemi ipotek altına almaktır. Eğer fazlalık yoksa ben sözümü de geri alırım. Belediyeyi ne bakımdan büyüttün de ha bire personel alıyorsun?" dedi.

Editör: TE Bilişim