Doğan, 15 bin TL’lik ortaklık ücretini vermeden üye olmak istediği şeklindeki iddialara yazılı bir açıklamayla yanıt vererek, “Ucuza hazine yeri ile ilgilenenlerle  hiçbir ortak yanım  olamaz. aksini söyleyenler varsa yalancıdır, müfteridir. İspatlasın” dedi.

 

“Şirketle ilgili hiçbir girişimim olmadı, olmayacak”

 

Doğan, “Taşköprü’deki 120 civarında köylünün ecri misille kiraladığı ve meyve üretimi yaptığı  Top Yeri denilen 360 dönüm  hazine yerini almak isteyenlerin olduğunu basından öğrendim. Bu tür hazine yerlerini Handere Hazine yeri gibi bedava fiyata almaya çalışanlarla hiçbir işbirliğim olamaz. İşbirliği içinde olan siyasiler varsa onları da yadırgarım. Basında Yalova Gemi Sanayicileri Derneği, ‘İş Birliği Güç Birliği’ kooperatifine beleş ortak olmak istediğim şeklindeki haberi  büyük bir hayretle okudum. Bu güne kadar hiç kimseye, hiçbir konuda sözlü yada yazılı paralı yada parasız ortaklık talebinde bulunmadım. Siyasete girdiğim 1987 yılından sonra bugüne kadar hiçbir ticari faaliyette bulunmadım,  Bu tür ortaklıklara girecek şirketim de yok. Ömrü hayatımda hiç şirketim de olmadı. Şirket kurmaya niyetimde olmadı. Olmayacak ta. Ne ticaret odasına ne de esnaf odasına kaydım hiç olmadı. İftiranın bu kadar da kuyruklusu olmaz. Çamur  at  izi kalsın düşüncesi ile bu  iftirayı  atan her kimse yalancıdır müfteridir. Avukatım  gereğini yapacaktır” dedi.

 

“Hazine  yeri alımını dile getirmemden çok rahatsız oldular”

 

Doğan İl Genel Meclis Üyesi olarak ucuza hazine yeri satışlarını dile getirmesinden rahatsız olanlar olduğunu, bu yüzden hakkında karalamaya yönelik gayrete girişildiğini söyleyerek, “Böyleleri bilmeli ki  ‘Bizi kimse yıldıramaz ve güneş çamurla sıvanmaz ama, çamur atan eller her zaman lekeli kalır’ Böylelerine Hz Mevlana ‘Bizi bilen bilir. Bilmeyen kendi gibi bilir’ demiştir” diye yanıt verdi. Şimdiye kadar babadan kalma arazilerinde kivi üretimi yaptığını, tüm siyasi görevlerine karşın emeğiyle geçindiğini belirten Doğan, “Haramı ve haksız kazanç bizim kitabımızda yok ve olamaz da.  Tüm hayatım boyunca haksız yoldan zengin olmak isteyenlerle, haksızlık yapanlarla, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan hazine yerlerini bedava fiyatına ucuza  almaya, devleti zarara uğratmaya çalışanlarla mücadele ettim. Yaşadığım sürece de edeceğim” dedi.

 

 

“Yalova’da  hazine yerleri  değerine  verilmeli”

 

Doğan, “CHP ekonomi programında, Kümeleşme, ciddi anlamda teşvikler, sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yatırımcıya bedelsiz arsa tahsisi, ucuz enerji vs. var. Ama her şeye  değil gerekli olana teşvik var. Biz bunlara karşı değiliz. Ama Yalova’da   dünyanın her yerine  deniz, kara ve hava ulaşımı olan ve kurumsallaşmış  ciddi yatırımcıların yer aradığı ve tercih ettiği Yalova’mızda ucuza hazine yeri olmamalı. Bedava arsa arayanlar Doğu ve Güneydoğuya yatırım yapsın. Biz Yalova’da kurumsallaşmış, istihdam yaratacak ve sözünde duracak, çevreye duyarlı  ciddi yatırımcı istiyoruz” diye konuştu.  “Handere’de verilen sözlerin tutulmadığını sadece kendisinin değil Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan’ın da dile getirdiğini belirten Doğan, “Yalova Valiliği olmak üzere Deftardarlığı göreve davet ediyorum. Handere’de verilen sözlerin neden yerine getirilmediğini araştırsınlar” dedi.

 

Editör: TE Bilişim