Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Koçal düzenlediği basın toplantısı ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı kendisinden ve kamuoyundan özür dilemeye davet etti. Koçal, "Seçim sürecinde hakkımda yaptığının karalama ve iftiralardan dolayı benden ve kamuoyundan özür dileyin" dedi. 
Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Koçal basın mensupları ile bir araya gelerek sorularını yanıtladı. Toplantıda 2014'de gerçekleşen yerel seçimlerde kendisi hakkında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce tarafından bir sürü asılsız iftira atıldığın ve karalama yapıldığını dile getiren Koçal, "Bunların hepsinin asılsız olduğu ortaya çıktı" dedi. Seçim döneminde de ortaya atılan iftiralardan dolayı kendisi ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulması çağrısı yaptığını hatırlatan Koçal, "Yalova Belediyesi Başkanlığı seçimlerinden bu yana tam iki yıl geçti. Seçimlerden altı ay sonra Kasım 2014’de bir basın toplantısı yapmıştım. O toplantıda seçim sürecinde yapılan karalama ve iftiralara yönelik sorular sormuş ve ispata davet etmiştim. Hem 1999 yılındaki; yani siyasete girdiğim dönemdeki hem de 2014 Kasım ayı itibarı ile mal varlığımı paylaşmıştım. Sorular sormuştum; hala bir cevap alamadım. Kasım 2014 itibarı ile benim ve ailemin sahip olduğu varlığımızın hiç biri siyasete girdiğim 1999 yılından sonra edinilmemiştir. Siyasete girdiğim 1999 yılında sahip olduğum varlığımın yaklaşık yüzde 30’unu siyaset yaptığım süre içinde satarak siyaset uğruna harcamıştım. Beyan ettiğim o varlığımın haricinde herhangi bir malım, mülküm veya ortaklığım var olduğunu iddia eden varsa ispat etmek durumundadır. CHP’li İl Başkanı, milletvekili ve belediye başkanı olarak yürüttükleri seçim kampanya boyunca şahsıma yönelik yapılan çirkin kampanya ve iftiralara yurt dışı veya yurt içinde otelim olduğunu ve ticari ortaklıklarım olduğunu yaymışlardı. Kasım 2014 tarihinde yaptığım basın toplantısında sormuştum. Nerede bu oteller ve ortak olduğum şirketler? Bütün bilgi edinme imkanları elinizde; bunları ortaya çıkarmazsanız, ‘müfterisiniz’ demiştim” ifadelerini kullandı.
"İftira en büyük kul hakkıdır"
 “Yine aynı toplantıda, belediye ve şirketlerinde yapıldığını iddia ettiğiniz yolsuzlukları ortaya çıkarmaya ve ilgili müfettişlere veya savcılığa vermenizi istemiştim” diyen Koçal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Aradan iki sene geçti ve malvarlığı listemde dördüncü sırada olan büro ve dokuzuncu sırada olan tarlamı sattım. Onlardan elde ettiğim para ile kızıma İstanbul Feriköy Paşa Mahallesi Pafta/ 246DY4d, Ada/10097, Parsel 10-70 metrekare- 8 numaralı daire aldım. Halen hiçbir ticari faaliyet yapmıyorum ve yapmayacağım. Çok şükür ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Çünkü malvarlığımdan elde ettiğim kira gelirleri ve emekli maaşım aylık toplamı yaklaşık 20 bin TL’dir. İki arabanın kredi taksitlerinin bitmesine daha iki yıl vardır. İki yılın sonunda netice olarak; seçim sürecinde yaptığınız iftira ve karalamaların hepsinin yalan ve yanlış olduğu kesinleştiğine göre; iftiranın da en büyük ‘kul’ hakkı olduğunu bildiğinize göre; hala en azından kamuoyu önünde özür dilemeyi düşünmüyor musunuz? Yoksa bütün bu iftira ve karalamalarınız, yolsuzluk ve hırsızlık yapabilmek için vatandaşın kafasını karıştırmayı mı amaçlıyordu? Suyu bulandırıp, kul hakkı yemek için mi ortam yaratmayı planlamıştınız? Görüyorum ki; Allah’tan ve adaletten korkmuyorsunuz; ama şüpheniz olmasın; ensenizdeyim. Yalova’yı sahipsiz bırakmaya niyetim yok.”
Editör: TE Bilişim