Bu yıl yedincisi yapılacak olan YMSK festivali hazırlıkları tamamlandı. Ülke genelinde model olarak alınan festivale 2 bine yakın katılımcının gelmesi bekleniyor. Yedi senedir düzenlenen  ülke çapında yankı uyandıran YMSK, benzer kulüplerin örnek aldığı bir danışma meclisi olarak anılıyor.

Bu yıl yedincisini yapmaları sebebiyle bölgede ciddi bir tanınmışlığa sahip olduklarını belirten Yalova Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü (YMSK) Başkanı Göksel Er, “Bu yıl belediyeden aldığımız destekle farklı ve daha iyi bir iş yapmaya çalışıyoruz. Planlamamız ona göre daha iyi. Belediyenin desteği sayesinde de bu yıl daha fazla tanıtım yapıyoruz. Daha rahatız o konuda. Katılım da o orantıda fazla olacak. Çeşitli illerden arıyorlar. Yer ayırtmaya çalışıyorlar” dedi.

“Bu yıl altıya yakın grup festival kapsamında sahneye çıkacak. Müziksiz festival olmaz. Müziksiz bir festival düşünemedik” diyen Er, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Sosyal paylaşım sitesi üzerinden 2 bin 700 katılım olacağa benziyor. Biz en az bin 500 katılım bekliyoruz. İnsanlar bizim ve Yalova’nın samimimi tavrına inanıyorlar. Sonuçta bizim festivalden bir gelir beklentimiz yok. Ne çadırlardan, ne kapı girişlerinden bir talebimiz oluyor. Bizim tek istediğimiz insanlar Yalova’ya gelsinler, tanısınlar ve sonra yeniden gelsinler istiyoruz.”

Bu yıl yedincisi düzenlenecek festival sayesinde geleneksel ibaresini fazlasıyla hak ettiklerini belirten YMSK Başkanı, “Bundan sonra geleneksel ibaresini hak ettik sanıyoruz. Onuncu yılımızda ise daha farklı sürprizlerle hayat bulacağız. Hedefimiz 10 bin kişi. Ülkenin çeşitli yerlerinden insanlar buraya gelecekler ve eğlenecekler diye düşünüyoruz. Yalova’ya getirisi de farklı olacak. Yalova Motosiklet Kulübü var olduğu sürece festivaller de var olacak. Sahip çıkıldıkça büyütebiliriz. Bize destek artıkça Türkiye’nin en büyük festivali haline gelebiliriz. O noktaya da yaklaştık” diye konuştu.

Yalova Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Başkanı Göksel Er, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Hedefimiz uluslar arası festival takvimine girmek. Dünya çapında 20-25 festival varsa Türkiye denince de motosiklet festivalinden bahsetsinler o da Yalova olsun istiyoruz. Her festivalimizde Yalova vurgusunu yapıyoruz. Keşke başımızda farklı bir kurum olsa. Sahiplenseler. Gönüllü olarak yapılan tek festival. Yalova bize sahip çıksın istiyoruz. O zaman daha güzel işler yapabiliriz. Şehir dışından gelenler ‘Yalova’da farklı festivaller de yapılsın, burası çok güzel bir yer’ diyor. Yalova’ya bizden dolayı bilmeye başladılar.”

Editör: TE Bilişim