MAG-DER yıllardır kullandığı hizmet noktasının AFAD tarafından kiralama ihalesine çıkartılması ile şok yaşadı. Bir diğer şok ise MAG-DER'in tüm ricalarına rağmen yüksek fiyat vererek noktayı kiralayan İHH'dan yaşadı. MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, "Biz yardım dernekleri olarak birbirimize yardım edemezken başkasına nasıl ederiz" dedi.
Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, Yalova’da uzun yıllardır gönüllü olarak mahalle afet eğitimi çalışmaları yaptıklarını  dile getirdi. Bugüne kadar binlerce öğrenciye ve kurumlara afet eğitimli verdiklerini vurgulayan Karaçam, 5 yıldır kaldıkları yerden AFAD tarafından çıkartılarak kapı önüne konmalarına ise içerlediklerini dile getirdi. 2012 yılında bu yana Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarında Yalova Belediyesi'ne ait dairede MAG yapılanmasını yürüttüklerini belirten MAG-DER Başkanı Karaçam, "2012 yılında dönemin Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın katkılarıyla TOKİ konutlarında Belediye’ye ait olan boş bir daireyi Eğitim merkezi yapmak için istedik. Yalova  Belediyesi bu Daireyi Afad Müdürlüğü üzerinden Yalova MAG-DER’e tahsis etti. Ancak  daha sonra göreve gelen Yalova AFAD Müdürü Aziz Aksoy, tahsisin artık yenilenmeyeceğini  derneğimize yazılı olarak bildirerek  bu dairenin ihale ile kiraya çıkacağını ifade etti.  Bizlerde Yalova MAG-DER olarak kabul ettik. Eğitim Merkezinin bulunduğu Daire İhale yoluyla kiralamaya çıktı” dedi
Yıllardır görev yaptıkları TOKİ konutlarındaki dairede, bugüne kadar kira bedeli vermediklerini, Derneğin herhangi bir geliri olmadığını, dernek üyelerinin de gönüllü olarak görev yaptıklarını,  araç ve gereçleri kendi ceplerinden karşıladıklarını belirten Karaçam, "İhale günü bir de baktık ki, bizim 5 yıldır kaldığımız daireye İHH talip olmuş. Aynı daireye talip olan IHH  ile İhale günü kısa bir görüşmede Yalova MAG-DER in burada 5 yıldır eğitim verdiğini söyledik .'Yapmayın etmeyin' dedik. Bizden daha yüksek bir kira bedeli vererek ihale İHH’da kaldı..Oysa çok zor şartlarda Yalova’ya bir Eğitim Merkezi kazandırmış burada Mag ve Afet Bilinç eğitimleri vermiştik. Yapılan iş Yalova halkına bir yardım ve yardımlaşmayı sağlayan bir durumdu. Evet, IHH bir yardım kuruluşu amacıda İnsanlara yardım etmek. Olayın vahim sonucu şu; İki yardım ekibinin de birbirine yardım etmesi gerekirken parası olanın parasız olan ekibi ezmek istemesidir. Sonuçta İnsanlara yardım eden bir ekip diğer ekibin ekmeğini elinden almaya çalışırsa bu İnsanlık dışı olur. Biz yardım dernekleri olarak birbirimize yardım edemezken başkasına nasıl ederiz. Yalova MAG-DER olarak aynı durumda olsaydık almış olduğumuz eğitim ve etmiş olduğumuz yemine sadık kalarak İhaleye girmezdik” diye konuştu.
Yalova MAG-DER Enkaz eğitim alanından sonra Eğitim Merkezinde ellerinden çıktığını belirten Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Sabri Karaçam.” Bizleri en fazla üzen şey ise 5 yıldır oturduğumuz binamızda halen araç ve gereçlerimiz bulunmakta. Yalova Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü. Erkam İlaslan,tarafıma telefon ederek binayı derhal bugün boşaltmadığımız taktirde polis zoruyla boşaltılacağını ifade etmesidir. Yarın boşaltırız dediğimizde bize derhal, hemen boşaltılacak aksi halde polis çağırıyorum diye hitap etmesidir. Bizlere tahliye için bir gün süre bile  tanınmadı..Bizler, de kamu görevi yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız işin hizmetin karşılığı bu mu?" dedi.

Editör: TE Bilişim