İl Genel Meclis Başkanlığı seçimine tek aday olarak giren mevcut başkan Yaşar Demirel, tüm meclis üyelerinin oylarını alarak ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu. AKP’li üyelerin yanı sıra CHP ve MHP’li üyenin de oylarını alarak tekrar İl Genel Meclisi seçilen Yaşar Demirel, “Meclis üyelerimizin tamamına teşekkür ederim.Biz bir ekibiz. Bundan sonra da Yalova’ya hizmet noktasında hep birlikte güzel hizmetler gerçekleştireceğiz” dedi.
Nisan ayı oturumlarının ilk gününde 5302 sayılı Yasanın 11. maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 18. maddesi gereğince İl Genel Meclis Başkanının gizli oyla seçilmesi meclis gündemine geldi. AKP Grubu tarafından tek aday olarak gösterilen mevcut başkan Yaşar Demirel, tüm meclis üyeleri olmak üzere 17 üyenin oyunu aldı. AKP İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve partililerin de yoğun ilgi gösterdiği seçim sonunda teşekkür konuşması yapan Yaşar Demirel, “Parti içinden de aday adayı vardı. Ancak AKP Grubu beni tercih etti. Diğer aday adaylarına da teşekkür ediyorum. Bundan sonra da el birliği ile Yalova için hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.
İl Genel Meclisi başkanlık seçiminin ardından yapılan seçimlerde Birinci Başkan Vekilliğine İbrahim Akay, 2.Başkan Vekilliğine Muharrem Soyer ve Katip üyeliklere ise İbrahim Dönertaş ve Ali Çorbacı seçilen isimler oldu.
Editör: TE Bilişim