Başbakan Binali Yıldırım Eskişehir’e gidişi sırasında kullandığı makam aracı ile Osmangazi Köprüsü’nden geçti. Başbakan yıldırım, köprüde incelemelerde bulundu.
Köprüden geçişi esnasında zaman zaman diğer araçlara el sallayan Yıldırım, gişelerde Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer ve beraberindekilerce karşılandı. 
Köprü üzerinde açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Perşembe günü açtık. Bugün pazar. Ortalama 60 bin araç geçiyor. 200 bini aştı geçen araç. Çok yoğun bir ilgi gördü. Tabi ücretsiz olması da trafiğin artmasında önemli bir katkı sağladı. Güzel bir eser oldu, Türkiye'ye yakışan, güzel, dev bir eser oldu" değerlendirmesinde bulundu.
Köprünün 50 yıldır Türkiye'nin gündeminde olduğunu hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:
"5 sefer ihale edildi, iptal oldu ama yapmak bize nasip oldu, AK Parti iktidarına nasip oldu. Özellikle bu köprünün yapılmasında Başbakanlığı döneminde büyük destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Osmangazi Köprüsü esasen sadece İstanbul'u, Yalova'yı ilgilendirmiyor. İzmir'e kadar devam eden 433 kilometrelik otoyolun sağında, solunda yer alan ve nüfusu, Türkiye nüfusunun üçte birinden fazla olan 5 vilayetimizi ilgilendiriyor. 
İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa daha ileride Eskişehir, Bilecik, bu tarafta Yalova, Kocaeli, İstanbul, dolayısıyla Marmara'dan Ege'ye büyük bir havzanın ekonomisini, geleceğini yakından ilgilendiren dev bir eser. Bu köprü demek, Osmangazi Köprüsü demek, az vakit, az yakıt, az nakit demek. Köprü olmasa özellikle de hafta sonlarında bayramlarda buralarda, 2 saat, 3 saat kuyrukta beklemek zorunda kalıyor vatandaşlarımız. Halbuki şimdi gelirken saat tuttum 60 kilometre hızla 4 dakika da geçtik, 80'e çıksak üç dakikadan az bir süre de koca körfezi geçmiş oluyoruz. İzmit'ten, Gölcük'ten dolanmaya kalksanız iki saatiniz gider. Dolayısıyla her yönüyle güzel bir hizmet, medeni bir hizmet. Milletimize, ülkemize hayırlı olsun" dedi.
Editör: TE Bilişim