Gültekin yaptığı basın açıklamasında sözlerine söyle devam etti. “Yalova il genel meclisinde gündeme alınan gökçe barajı özel hükümlerinin devlet su işleri kurumsal görüşlerine uygun bir karar çıkmasını beklemekteyiz. Çevre ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Gökçe Barajı özel hükümleri sonucunda oluşan koruma alanları, vaziyet planı ve plan hükümlerinin 1/25000 ölçekli çevre düzeni planına işlenmesi teklifinin Yalova İl Genel Meclisinde kabul edilmesi halinde bunun Yalova için bir cinayet olacağı aşikârdır.

İleride Yalova nüfusunun artacağı göz önüne alındığında gökçe barajının su kapasitesi Yalova’ya yetmeyecektir. Bu konudaki Devlet Su işlerinin kurumsal görüşlerinde gökçe barajı özel hüküm belirleme çalışmasının içme ve kullanma suyu temin eden ve edecek olan su kaynaklarının korunmasında, yürürlükte bulunan “su kirliliği kontrolü yönetmeliğindeki koruma ilkelerinden daha ileri seviyede koruma sağlaması içermediği gibi; mevcut koruma ilkelerini zafiyete sebep olacak düzenlemeler içerdiği” tespitleri bulunmaktadır. 

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği bilimsel verilere dayanarak bu işe karşı çıkmaktadır. Hukuksal yönden bu işi sonuna kadar takip edecektir. Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği gökçe barajının korunarak Termal’in Turizm’e açılmasına karşı değildir.Bu olayın meclisçe kabul edilmesi halinde bu zamanın yöneticileri gelecek kuşağa hesap vermek durumundadır. 

Saygıdeğer il genel meclis üyelerini oylama yapılırken 1 hafta değil 1 gün susuz kaldıklarını düşünmelerini isteriz. Meclisimizin Devlet Su İşlerinin kurumsal görüşlerine uygun karar almaları yönünde değerlendirme yapacaklarını umuyoruz. Dimyat’a pirinç’e giderken evdeki bulgurdan olmayalım.

Editör: TE Bilişim