YTSO eski Başkanı Celal Özel, yönetim kurulu başkanlığı seçim sürecinde etik olmayan olayların yaşandığını iddia ederek, devir teslim töreni yapılmadan Başkanlığa veda ettiğini söyledi. Özel,  YTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında 17 Mayıs’ta gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimi sonrasında başkan seçilen Tahsin Becan’ın ilk açıklamasında ‘satıldım’ yorumu yapmasına tepki gösterdi.

Seçim sürecinde yaşandığını iddia ettiği olayları kamuoyuyla paylaşan Özel, “Yaşanan tablo sonrasında gerçekten kimi satıldığı yorumunu da takdirlerinize bırakıyorum” dedi.

Özel, “Yalova için yapacağımız kentimize hizmet edeceğimiz daha çok işler var. Yeni sürecin Yalova’ya hayırlı olmasını diliyorum.Yeni üyelerin ve yönetimin Yalova’ya hizmet etmesi için destek vermeye her zaman hazırız.Kin, nefret gibi duygular bizde barınamaz.Doğrular yapıldığı sürece biz yanında oluruz, yanlış bir şey yapmak bize yakışmaz” diye konuştu.

YTSO olarak Yalova’da seçim sürecinin tamamlandığını ve odaya yakışır bir şekilde demokratik, şık ve tarihte görülmemiş bir atmosferde, üye seçimlerinin gerçekleştirildiğini belirten Özel, “Göreve gelmemizden önce ve şu anda gerçekleşen seçimlere bakıldığında bizim dört yılda yapmış olduğumuz çalışmaların da farkı ortaya çıkıyor. Seçimlere %76.8 oranında bir katılım gerçekleşti. Bu da büyük bir başarıdır.Biz objektif, saygın ve ilkeli olacağız dedik, ne dediysek yaptık.Seçimi kazanmak amacıyla, hiç kimseyi kucağımda oy vermeye taşımadım, kimseyi ablukaya almadım” diye konuştu.

Seçimlerde kırmızı listeye teveccüh olduğunu ve seçimler öncesinde söylediği ‘yüzde yüz kazanırım’ sözünün de aslında kırmızı listenin çoğunluğuyla birlikte gerçekleştiğini söyleyen Özel, “Seçimler sonucunda üyeler ‘Celal Özel ve ekibine kırmızı listeyle yeşil ışık yaktık’ dediler, bu mesajı verdiler” dedi.

Yalova kabus dolu bir süreç yaşadı…

YTSO seçimlerinin yapıldığı 9 Mayıs ile Yönetim Kurulu ve organ seçimlerinin yapıldığı 17 Mayıs tarihleri arasında yaşananların Yalova için kabus dolu bir süreç olduğunu iddia eden Özel, “Bu süre zarfında asla şık olmayan etik olmayan bir süreç yaşandı. Biz oda olarak dört yıl içerisinde birçok önemli çalışmaya imza attık ve birçok proje gerçekleştirdik, anlatsam on saate sığmaz. Ancak bir şeyi gerçekleştirememişiz ne yazık ki, YTSO’nun etik kurallarına belirleyememişiz, eğer belirlemiş olsaydık bu kadar kuralsızlık ve etik dışı olaylar yaşanmazdı” dedi.

Seçime gölge düşmüştür…

YTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimi öncesinde yaşandığını iddia ettiği süreci kamuoyuyla paylaşan Celal Özel, kendi listesi altında seçime girerek kazanan üyenin başka listeyi desteklemesinin doğru olmadığını belirterek “Kırmızı grupta 7 komiteyi kazandık. Bu komiteler et-tırnak gibidir. Burada kişisel değil, kollektif bir başarı var. Hiç kimse tek başına kazanmadı. 34 meclis üyesini kapsayacak bir yapı için anlaştık. Yarım saat sonra başka türlü çalışma oldu. Ben seçimden sonra ‘demokratik bir seçim oldu, kazanan arkadaşa hayırlı olsun’ derken kazanan kişinin ilk açıklaması ise ‘satıldım’ oldu.

Yönetim Kurulu başkanı olmuş bir kişinin böyle bir yorum yapmaması gerekir. Kendisi uzun zamandır birlikte çalıştığımız bir arkadaşımızdı.12 Mayıs’ta Uygulama Oteli’nde yaptığımız toplantıda kendisiyle birlikte fotoğraf verdik. 
Ben meclis başkanı olarak kendisini orada deklare ettim.Yönetim Kurulu Başkanı olarak benden yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesiyle ilgili talepleri oldu.Ben tepki vermedim. Yönetim Kurulu başkanı kendi yönetimini seçmeli.Davul benim boynumdaysa, tokmak da benim avucumda olacak.Yönetim Kurulu sayısı azaldı, benim bu arkadaşları alma şansım yok, dedim. Seçim gününde şartlar ne olursa olsun, kırmızı grup haricinde hiçbir listeye destek olmayacaklarını söylediler.

Celal Özel ne olursa olsun, dava arkadaşını satmaz, seçim kaybeder, ama satmaz. Seçim olacağı gün saat 14.30’da seçimler olacak, bana geldi saat 14’te ben meclis başkanı olmak istemiyorum dedi. İki üç dakikada ben yönetim kurulu başkan adayıyım dedi. Bunun evveliyatı var, iki dakikada alınacak bir karar değil bu, insan simit almaya giderken bile düşünüyor. Karşı listeden aday olacağını söylemedi, 18 blok oyumuz vardı. Bizim listeden bir kişi boş oy verdi bir arkadaşımız da karşı tarafa oy verdi. Burada hiç kimse mağduru oynamasın, asıl haksızlık bize yapılmıştır. Yaşananlar seçime gölge düşürmüştür” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim