Kurtuluş Savaşı esnasında Akköy’ü saran Rum Çeteleri tarafından köy dışındaki bir ağacın dibinde kurşuna dizilerek şehit edilen 60′ı aşkın insanın toplu mezarının bulunduğu Akköy Şehitliği’ndeki görüntüler kan donduruyor.
Şehit ve vatana olan sevginin deyim yerindeyse göz ardı edildiği görüntülerde moloz yığınları, koltuk takımının yanı sıra şehitlerin topraklarının sulanması için konulan muslukların da kimliği bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından çalındığı görülüyor.Çevre sakinleri tarafından büyük tepki toplayan görüntülerde şanlı Türk bayrağının yırtık bir şekilde bulunması ise en önemli detay olarak dikkat çekiyor. Yürüyüş yapmak için bölgeye gittiğini, gördüğü manzara karşısında büyük şok yaşadığını kaydeden çevre sakinlerinden HakimKarabiber, “Atalarımızın göğe çıkarmak için bugünlere kadar mücadele verdiği ve mücadelenin hala devam ettiği bugünlerde bayrağın bu şekilde bırakılması hem tarihe hem de verilen mücadeleye ihanettir.Vatanımız için canlarını feda eden, bayrağı göklere taşıyan şehitlerimizin hakkını bu şekilde mi ödeyeceğiz? Bu olaya sebep kim veya kimlerse çıkıp açıklama yapmalı” dedi.
Her yıl 20 Nisan ayında anma töreni düzenlenen Akköy Şehitliği’ndeki bu olumsuz görüntülerin 20 Nisan’da mı onarılacağı sorusuna vatandaşlar cevap bekliyor.


Editör: TE Bilişim