"Türkiye ile Bulgaristan Arasında Gençlik Zinciri" projesi çerçevesinde Yalova'ya gelen 30 öğrenci ilin tarihi ve doğal yerlerini gezerek ili tanıyacaklar. 
Bulgaristan'da Türkçe'yi seçmeli ders olarak seçen öğrenciler "Türkiye ile Bulgaristan Arasında Gençlik Zinciri" projesi kapsamında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ve Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) organizasyonuyla Yalova'ya geldiler. Yalova'yı gezecek olan 30 öğrencileri ilk karşılayan ise Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman oldu. Öğrencilerle tokalaşan Salman Bulgarca olarak öğrencilere hoş geldiniz dedi. 
Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ)Yalova Şubesi Başkanı Lütfü Özgür ise Bulgaristan'daki eğitim sistemi nedeniyle Türk ve Müslüman öğrencilerin okullarda kendi dil ve kültürlerine ilişkin eğitim alamadıklarını dile getirdi. Sadece belirli öğrenci sayısına ulaşılması halinde Türkçe dersinin seçmeli olarak okutulduğunu ifade eden Özgür, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu durumda İngilizce Fransızca gibi farklı bir dili öğrenme imkanı sağlayacak dersi seçememe sıkıntısıyla karşılaşılıyor. Bu sorunu çözmek anadillerini sahiplenmelerini, geliştirmelerini sağlamak bizim görevimizdir. Tarihsel ve kültürel etkileşimlerle, Türk kültürünü sahiplenme duygusu kazandırmak amacıyla BFG tarafından bu proje hayata geçirildi.”
Editör: TE Bilişim