Yalova Belediye Meclisi gündemine gelen ve belediyenin SGK'ya olan borçlarının esnaf sarayının SGK'ya devri ile ödenmesini ön gören maddenin görüşülmesinde kavgalar yaşandı. AK Parti grubu borcun taksitlendirilmesi yönünde oy kullanınca karar bu şekilde geçti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise duruma tepki göstererek kamunun zarara uğratıldığını dile getirdi. Salman, "Bunun hesabını kamuya verecekler" dedi.
Yalova Belediye Meclisi'nin son gününün de 2 madde görüşüldü. Bu maddelerin ilki Pazartesi günü meclise gelen ancak Salı gününe ertelenen belediyenin SGK'ya olan borçlarının karşılığında mülkü belediyeye ait Esnaf Sarayı'nın SGK'ya devri konusuydu. Bu maddenin görüşülmesi konusunda söz alan AK Parti meclis grup başkanı Kasım Avar, Bu borcun taksitlendirilerek ödenmesi en uygun olan seçenektir. Biz AK Parti grubu olarak bu seçeneği kabul ediyoruz" dedi.
Buna tepki gösteren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise kararın siyasi bir karar olduğunu dile getirerek, "Elinizi vicdanınıza koyarak karar alın" sözleriyle AK Parti grubuna seslendi. Bunun üzerine meclise 5 dakika ara verildi. Aranın ardından bir kez daha toplanan mecliste yapılan oylamada AK Parti grubunun oylarıyla borcun taksitlendirilerek ödenmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Bu konu ile ilgili olarak AK Partili ve CHP'li meclis üyeleri arasında da sert tartışmalar yaşandı. Konu hakkında açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise AK Parti grubunun Yalova'yı aldığı kararla 5 milyon TL zarara uğrattığını dile getirdi. Salman, "Mecliste bugüne kadar getirdiğimiz ancak üzerinde soru işareti olan her konuda AK Parti ile istişare halindeyim. Görüşle ilgili görüş ve düşüncelerini aldıktan sonra eğer tavırları yaklaşımları pozitif ve olumluysa meclis gündemine alıyorum. Ne yazık ki bu kaçıncı oldu bende unuttum. Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar hesabı olur verdikleri konularda sonra çark ediyorlar. Bu benim açımdan bardağı taşıran son damladır. AK Partiyi mecliste bu anlamda temsil eden kişi samimi değil. 5 kezdir aynı şeyi yapıyor. Artık hiç bir konuda onla istişare yapmayacağım. Bizim tek derdimiz Yalova. Seçildiğimden beri siyaseti hiç belediye başkanlığına taşımadım. Ama karşı tarafta bunu göremiyorum. Amaçları üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi. Son olay göstermiştir ki amaç bağcıyı dövmektir. Belediye benim babamın malı değil. bir gün burada başka biri oturacak. Burası bir kamu kurumudur. Bu kurumlarda devamlılık esastır. Bu borcu ben yapmadığım gibi bu borcu ileriye dönük intikalinden de ben sorumlu olmayacağım. Benim amacım mevcut borcu en aza indirmektir. Bugün belediyenin SGK'ya olan borcundan 5 milyon gibi bir indirim yaşayacağı ve menfaat sağlayacağı bir karar da AK Parti grubunun bunun tam tersinde hareket etmeleri gerçek amaçlarını ortaya koydu. Perdenin arkasında kim var. Amaç nedir ben bunları biliyorum. Daha şimdiden önümüzdeki seçimin çalışmasını yapıyorlar. Bugün itibarı ile belediye AK Parti grubunun aldığı kararla 5 milyon TL zarara uğratıldı. Bu kamu zararıdır bunun hesabını da kamuoyuna vermek zorundadırlar. Cumhuriyet tarihinin en iyi yapılandırması diye övünen AK Parti'nin meclisteki grubu belediyenin bu durumdan en iyi şekilde faydalanmasının önüne geçmiştir" dedi.
1/1000 ve 1/5000 ölçekli planlar onaylandı
Meclisin bir diğer önemli maddesi ise 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar plan revizyonunun görüşülmesi oldu. Planda konut ve spor alanı olarak görülen bu alanın Kent Meydanı olarak planlara işlenmesi ile ilgili olarak meclise gelen komisyon kararı ise meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. Karar red veren meclis üyeleri ise Yalova'nın bu kararla olası bir deprem anında toplanma yerinin kalmayacağını ileri sürdüler. 

Editör: TE Bilişim