BELEDİYE BAŞKANLARI ZİRVESİ

Yalova’nın kardeş şehirlerinden gelecek belediye başkanları, gerçekleştirilecek zirvede kendi şehirlerinde yürüttükleri çalışmaları anlatacak ve ‘İşbirliği ve Tecrübe Paylaşım Ağı’ oluşturulacak.

BALKAN KARDEŞ ŞEHİRLER PROJE ATÖLYESİ

Kardeş şehirlerden gelen proje ekipleri ile AB hibe fonlarının tanıtımı, proje yazma süreci, faaliyet planlaması, bütçelendirme ve projelerin değerlendirilmesi konuları ele alınacak ve Kardeş Şehir Proje Atölyesi oluşturulacak.

BALKAN EVİ’NİN TEMELİ ATILACAK!

Yalova Belediyesi tarafından GOP Mahallesi’nde Balkan kültürünü yansıtacak şekilde restore edilen binalar, GOP Meydanı çevresini Balkan Sokağı haline getirdi. Balkan Sokağı’nın yanı sıra içinde lokal, restorant, misafirhane ve Göç Müzesi olan Balkan Evi’nin de temel atma töreni, 14 Temmuz Pazar günü saat 17:00’da gerçekleştirilecek.

FOTOĞRAFÇILARDAN FOTO MARATON

Balkan Fotoğrafçıları Buluşması’nda bir araya gelecek fotoğrafçıların daha önce ülkelerinde çektiği fotoğraflar, 14- 19 Temmuz tarihleri arasında Yalova Belediyesi RDKM Sergi Salonu’nda sergilenecek. Fotoğrafçılar; otantik kostüm, Yalova ile ilgili foto maraton ve festival görüntüleri ile düzenlenecek fotoğraf yarışmasında da yarışacak. Derece alan fotoğrafçılara çeşitli maddi ödüller verilecek.

GAZETECİLER BULUŞACAK!

Balkan ülkelerinden gelen gazeteciler, Büyük Balkan Buluşması’ndaki her etkinliği takip edecek. Gazeteciler, festivalin diğer ülkelerde duyulmasına da katkı sağlayacak. Etkinlikler sonunda; her gazetecinin festival hakkında haber, yorum ve analizleri Türkçe- İngilizce hazırlanacak tek sayfalık gazetede yer alacak. Ayrıca; Balkan ülkeleri Gazeteciler Ağı oluşturularak, gazetecilerin birbiriyle iletişimleri süreklilik kazanacak.

FOLKLOR ŞENLİĞİ

Yalova’da yıllardır yapılan ve geleneksel hale gelen folklor festivali, 13- 19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 14 Temmuz akşamı oluşturulacak kortej ile başlayacak şenlik, 19 Temmuz tarihinde ekiplerin Yalova’dan ayrılmasına kadar sürecek. Festival kapsamında; BAL-GÖÇ Balkan Gecesi’nde, TUFAG ise, özel gece ile otantik kostüm yarışmasında ve Altın Karanfil Halk Oyunları Yarışması’nda halkla buluşacak. 

CEM VAKFI’NDAN ÖZEL GECE

15 Temmuz Pazar Günü saat 15:00’da yurt içi ve Balkanlardan gelen konukların katılımıyla Yalova Belediyesi RDKM Salonu’nda Anadolu’dan Balkanlara Alevilik ve Bektaşilik Paneli, saat 18:00’da Kültür Evi temel atma töreni ile saat 20:30’da Açık Hava Tiyatrosu’nda Cem Vakfı Kültür Sanat Etkinliği yapılacak.

 

BÜYÜK BALKAN BULUŞMASI FESTİVAL PROGRAMI

14 Temmuz Cumartesi

Saat 14:00: Balkan Ülkeleri ve Kardeş Şehirleri Fotoğraf Sergisi. (Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi)

Saat 17:00: Balkan Evi Temel Atma Töreni. (GOP Mahallesi)

Saat 19:00: Festivale katılan ülkelerin katılımı ile KORTEJ. (Gazipaşa Caddesi)

Saat 20:00: Festival açılış seremonisi (Cumhuriyet Meydanı)

Saat 20:30: Balkan Şöleni (Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu)

15 Temmuz Pazar

Saat 14:00- 19:00: Balkan Ülkeleri ve Kardeş Şehirleri Fotoğraf Sergisi. (Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi)

Saat 15:00: Anadolu’dan Balkanlara Alevilik ve Bektaşilik İnanç ve Kültür Anlayışı Paneli. (Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi)

Saat 18:00: Cem Vakfı Kültür Evi Temel Atma Töreni. (Bağlarbaşı Mahallesi)

Saat 20:00: Cem Vakfı Gecesi (Kültür Sanat Etkinliği) (Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi)

Saat 20:00:  Folklor Ekipleri Gösterisi (Gazipaşa Caddesi Mini Anfi)

16 Temmuz Pazartesi

Saat 14:00- 19:00: Balkan Ülkeleri ve Kardeş Şehirleri Fotoğraf Sergisi(Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi)

Saat 19:00: Folklor Ekipleri Gösterisi (Gazipaşa Caddesi)

Saat 20:00: Folklor Ekipleri Gösterisi (GOP Meydanı)

17 Temmuz Salı

Saat 14:00- 19:00: Balkan Ülkeleri ve Kardeş Şehirleri Fotoğraf Sergisi. (Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi)

Saat 19:00: Folklor Ekipleri Gösterisi (Paşakent)

Saat 20:30: TUFAG GECESİ- Uluslar arası Otantik Kostüm Yarışması- Balkanlar ve Yalova Foto Maraton Ödül Töreni. (Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi)

 

18 Temmuz Çarşamba

Saat 14:00- 19:00: Balkan Ülkeleri ve Kardeş Şehirleri Fotoğraf Sergisi. (Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi)

Saat 20:30: TUFAG Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ve Festival Kapanışı (Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi)

19 Temmuz Perşembe

Saat 21:00: Yalova’nın Kurtuluşu Konser (Funda Arar) (Cumhuriyet Meydanı)

 

 

Editör: TE Bilişim