Başbakan’ın eski arkadaşı olarak bilinen Büyükgümüş,rozet töreninden sonar yaptığı açıklamada “AKP çatısı altında yani yuvamızda siyaset yapacak ve bu büyük davaya gücümüz yettiğince hizmet edeceğiz” dedi

Genel Kurul'da feshedilen HAS Parti'nin Genel Başkanı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ ve yol arkadaşları Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen görkemli bir Katılım Töreni ile AKP saflarına katıldı.

Katılım Töreni'nde Kurtulmuş ile birlikte, kapatılan HAS Parti'nin Kurucular Kurulu, Genel İdare Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri ile aralarında Yalova İl Başkanı Halil İbrahim Büyükgümüş'ün de bulunduğu bazı İl Başkanları ve belediye başkanlarına bizzat Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından AKP rozeti takıldı.

Katılım Töreni'nde konuşan Başbakan Erdoğan, "Sayın Numan Kurtulmuş'a ve HAS Parti'de birlikte yol yürüdügü arkadaşlarına, AKP çatısı altına, yuvanıza hoşgeldiniz diyorum. Biz, aslında büyük bir çınarın dallarıyız. Bu büyük çınarın, bu görkemli dava çınarının kökü aynı topraktadır; dalları da aynı gök kubbenin altındadır. Bizim, köklerimizden o tevarüs ettiğimiz gıda, köklerimizden beslendiğimiz kaynak aynıdır. Bu buluşma, aynı çınarın dallarının, aynı kökten beslenen dava kollarının kucaklaşmasıdır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın ardından kürseye gelen Kurtulmuş, "Salona girerken birçok eski arkadaşını gördüğünü; bu birleşme ile güçlü bir Türkiye kurulması için bir sinerji oluşacağını düşündüğünü" söyledi.

Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Başbakan Erdoğan tarafından yakasına AKP rozeti takılan eski HAS Parti İl Başkanı Halil İbrahim Büyükgümüş de yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Bugün hep birlikte tarihi bir güne tanıklık ettik. HAS Parti'nin AKP'ye katılması, sadece iki partinin bütünleşmesi değil aynı zamanda Yeni Türkiye'nin inşası için atılmış önemli bir adımdır. Bu adımın atılmasında Başbakanımızın liderliğinin rolü kuşkusuz çok büyüktür. Bugün kendisinin de ifade ettiği gibi aynı çınarın dalları birleşti.

Geçmişte birlikte siyaset yaptığımız Sayın Başbakanımızla bundan sonra da birlikte yürüyecek olmak bize heyecan veriyor. AKP rozetinin bizzat kendisi tarafından takılması da benim için büyük bir onur olduğu kadar gelecekte yapacağımız hizmetler bakımından da büyük bir sorumluluk anlamı taşımaktadır. Bundan böyle, AKP çatısı altında yani yuvamızda siyaset yapacak ve bu büyük davaya gücümüz yettiğince hizmet edeceğiz" 

 
Editör: TE Bilişim