İl Özel İdaresi tarafından bilabedel olarak su tahsisi kullanım kararının çıkmasından sonra Çaldere Şelalesi’nin çevresinde başlayan çalışmalar ise, Mavi-Yeşil Yol’un önemli doğal güzelliklerinden olan üçlü şelalenin dinamit patlatılarak büyük oranda tahrip edilmesiyle iç acıtan bir hal aldı.

Kaynaktan 600 metre uzunluğundan döşenecek 400’lük su borularının geçmesi ve bir su toplama havuzunun yapılabilmesi için belediyenin bulduğu ‘dinamitle patlatma’ yöntemi, Çaldere şelalesinin bütün doğal güzelliğini bozduğu gibi, şelalenin yarısından fazlası tepeden inen kayaların altında kalmış ve hatta ‘bulaşık yıkamak yasaktır’ tabelasının bulunduğu dere kenarı, kayalarla kapanmış durumda.

Vali Erbay döneminde yaptırılan seyir terasını da yine düşen kayalar parçalamış. Saniyede 70-130 m3/lt debiye sahip olan Çalderesi, artık bir buruk akıyor. Bu burukluğu ve beldeye gelen suyun miktarını artırmak için yapılan çalışmalarda, ‘kaş yaparken göz çıkarılması’nı televizyon izleyicilerine aktarmak için bölgeye gelen Show Tv haber muhabiri Göktan Bedük ve Skytürk 360 ekibi, yaşanan çevre felaketini kayda aldı. Esenköy’deki durumla ilgili valilik ve birimlerinin ise neler yapacağı merakla bekleniyor.

 

 

Editör: TE Bilişim