Çalıştayın masraflarında kullanılmak üzere İl Özel İdaresi’nin İlköğretim Okulları onarımı faslında bulunan paradan talep edilen 35 bin TL’nin, yeni bir fasıl açılarak buraya aktarılmasına Plan Bütçe ve Eğitim Kültür Komisyonları olumlu görüş verdi. MHP’li meclis üyesi Atalay Beştaş ise komisyonda şerh düşerek, yedek ödeneğin İl Genel Meclisi’nin yetkisinde olduğunu belirtti. Yapılan oylama sonucunda Tamer Ergün, Atalay Beştaş, Hasan Çetinkaya’nın ret oyların karşın, Bahar Doğan’ın çekimser oyu ve diğer üyelerin kabul oylarıyla ödenek aktarımı kabul edildi.

Altuğ Doğan, “Meclis kılıf uydurma yeri değil”

CHP’li Meclis Üyesi Altuğ Doğan, çalıştay yapıldıktan sonra sanki yapılmamış gibi meclis gündemine gelmesini eleştirerek, “Bu ciddiyetsiz bir durum. Bu çalıştay yapıldı, bunun talep yazısı da 14 Mart’ta İl Genel Meclisi’ne gelmiş. İstim arkadan geliyor, bu İl Genel Meclisi de kılıf uydursun deniyor. İl Genel Meclisi kılıf uydurma yeri değil” dedi. Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış ise Doğan’a hak verdiğini ifade ederek, “Bürokratik hiyerarşiye ters bir durum ancak talep yazısında çalıştay tarihinin olmamasından dolayı böyle bir durum ortaya çıktı” dedi.

Çalıştay masraflarının bir kısmı temsili ağırlamadan

Öte yandan çalıştayla ilgili masrafların bir kısmının Yalova Valiliği’nin İl Özel İdaresi bütçesinde yer alan temsili ağırlama giderlerinden karşılandığı kalan borçların ödenmesi için de İl Özel İdaresi bütçesinden 35 bin TL’nin başka fasıldan aktarılarak sağlanması yolunun seçildiği ifade ediliyor.  Bir diğer gündem maddesinde 19 Mayıs kutlamaları için istenilen 15 bin TL ödenekle ilgili olarak komisyonların Cuma gününe kadar rapor hazırlaması kararı verilirken, İl Özel İdaresi’nin 2012 mali yılı kesin hesap mizanı da komisyonlara aktarıldı. 

Editör: TE Bilişim