Koçal, “Yalova tarihinde bir ilk”

Açılışta konuşan Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, “Gerçekten hem bizim açımızdan hem de Yalova tarihi açısından büyüyen Yalova’nın şehirlerin ihtiyacı olan katlı otoparkı Yalova’da hizmete sokuyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Önemli bir ihtiyaç olan henüz daha kangrene dönüşmemiş Yalova’daki trafik meselesine bundan 2-3 sene evvel yapılan uzun çalışmalar sonucunda ortaya konulan çözüm önerilerinin önemli ayaklarından bir tanesi, kent içerisinde yapılması gereken katlı otoparklardı” diye konuştu.

“Bahçelievler’de de katlı otopark yapacağız”

Başbakan Erdoğan’ın toplu açılış törenleri için Yalova’ya gelecek olması nedeniyle, Çarşı Katlı Otoparkı’nın açılışında bir kurdele kesme töreni yapılmadığını ve bunu Başbakan’ın yapacağını belirten Başkan Koçal, 2-3 hafta içinde pazaryerindeki katlı otoparkın da devreye alınacağını kaydetti. Koçal, “Planlamamızda bir de Bahçelievler Mahallesi’nde bir katlı otopark yapmak var. Ama daha fazla katlı otopark yapmak bizim çözüm paketimize uygun değil. Daha çok katlı otopark yapmak demek, daha çok arabanın kent merkezine girmesini teşvik etmek anlamına geliyor. Esasında tercih edilen mümkün olduğu kadar kent merkezine az aracın girmesini sağlamak” diye konuştu.

“Akıllı sistem trafik lambaları devreye giriyor”

Aylardır vatandaşlardan ve kent merkezindeki esnaflardan gelen ‘park yasağını sıkı tutun’ talebini otoparkların tamamlanmaması nedeniyle ötelediklerini dile getiren Koçal, bunun için otoparkın devreye girmesiyle birlikte park yasağının da devreye girdiğini kaydetti. Koçal, “Yine aylardır devreye sokulması gereken, altyapısı tamamlanmış olan trafik lambalarımızın da akıllı sistemle çalışıyor olması da Çarşamba günü başlayacak. Bunların hepsi birbirini etkileyen bütünsel bir bakış açısının ürünü. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Otopark ücreti aylık 100 TL

Otopark ücretinin de Osmanlı Parkı’ndaki otoparkın aylık 100 TL’lik ücretinin üzerinde olmayacağını sözlerine ekleyen Koçal, “Öncelikli olarak park yasağı uygulanan bölgedeki ikamet eden vatandaşlarımıza abonelik hakkı vereceğiz. Ondan sonra bölgede olan esnaf arkadaşlarımıza ve akabinde diğer vatandaşlarımıza verilecek” dedi. Diğer otoparklar da tamamlandığı zaman Yalova’nın trafik meselesinin çözümüne yardımcı olacağını söyleyen Koçal, esnaflardan da uygulamanın kolayca gerçekleştirilmesine destek vermesini isteyerek, bu şekilde uygulamanın sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinin mümkün olacağını söyledi.

Koçal, “Bu mantığın sürdürülebilmesi esnaf arkadaşlarımızın iyi niyetine bağlı. Eğer Yalova, eğer devlet, eğer kamu, bu istismar edilirse iyi niyet bir yerden sonra meşru uygulamaya gider bu da kimsenin faydasına olmaz. Kamunun ve vatandaşların elbirliği göstermesine ihtiyaç var” diye konuştu.  Koçal, müteahhit firmaya, belediyedeki ilgili çalışanlara, İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Göçer, “Park sorunu böylece çözülecek”

Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer de yaptığı konuşmada, daha önce trafik komisyonunda yapılan çalışmalarda, merkezde kaç aracın parkettiği, kaç araçlık otoparklara ihtiyaç olduğunun belirlendiğini söyleyerek, otoparkın büyük sıkıntıları gidereceğini belirtti. Yapılan tespitlere göre 650 araçlık bir ihtiyacın söz konusu olduğunu söyleyen Göçer, pazaryerindeki otoparkla birlikte 1000’e yakın aracın park sorununun çözüleceğini dile getirdi. Açılış töreninin ardından otopark içinde kokteyl gerçekleştirildi. 

Editör: TE Bilişim