Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından sanatçı Cem Yılmaz'a yazılı, sesli ve görsel basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı davanın ilk duruşması Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi. Duruşma müvekkili Cem Yılmaz'ı savunan avukatı Çetin Yüksel, "Müvekkilim hakaret etmedi eleştiri hakkını kullandı" dedi. 
Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında “Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçlamasıyla hakkında dava açılan Cem Yılmaz, duruşmaya katılmazken, avukatları Rengin Gönenç Yüksel ve Çetin Yüksel hazır bulundu. Davacı Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve avukatı Ali Ulvi Çağıran duruşmaya katılmadı. Avukat Çağıran’ın İstanbul’da bir duruşması olduğu gerekçesiyle duruşmaya mazeretli olarak katılmadığı bildirildi.
  Sanık Cem Yılmaz’ın da davayla ilgili Beşiktaş Çağlayan Adliyesi’ne verdiği savunması dosyaya alındı.
  Avukat Rengin Gönenç Yüksel, sanığın verdiği ifadeye katıldıklarını kaydetti.
Avukat Çetin Yüksel ise Cem Yılmaz’ın bir suçu bulunmadığını belirterek, “Müvekkilimizin herhangi bir suçu yok. Attığı twitlerinde, müştekiye ‘sen yaptın’ gibi bir söylemi yok. Yaptığı eleştiridir. Müvekkilim müştekinin bir öğretmenin ölümüne sebep olduğuna dair bir bilgisi yoktur. Müvekkilim basında öğrendiği kadarıyla bir eleştiri yapmıştır. Bunu komedyen, sanatçı bir kişiliğiyle yapmıştır” diye konuştu.
  Çetin Yüksel, Yalova Valisi’nin verdiği ifadeyle ilgili ise şunları kaydetti:
“Müştekinin bu olayla ilgili doğrudan bir ilgisi olmamasına rağmen vefat eden öğretmenin aldığı ilaçlar ve raporları açıklamıştır. ‘Keşke öğretmenin durumunu bilseydim, yardımcı olurdum’ diyor. Vali bir ilde en üst düzeyde amirdir. Keşke bunu bilseydi. Sayın Vali’nin anlatımıyla, sınıftakilerin anlatımı farklıdır. Biz de o zaman tevzi tahkikat talep ediyoruz. Olay sırasında sınıfta olan öğrenciler ve öğretmenler ifade versin. Atılan twitler eleştiridir, itham yoktur. Gerek Yargıtay’da, gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde kararlar var. Kamu yöneticilerinin, siyasetçilerin eleştiri bir göreve mahiyetindedir. Kamu görevlilerinin eleştirilere katlanması daha fazla olmalıdır.”
  Ardından duruşma çıkışın Çetin Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, davaya müşteki tarafın  gelmediğini hatırlatarak, “Mazereti varmış meslektaşımızın da katılmadılar. Yargılanmanın konusunu hepimiz biliyoruz. Bizim içeride ifade ettiğimiz şuydu: kamu görevlilerinin ve siyasetçilerin eleştiri konusunda gerçekten açık olmaları gerekiyor. Bu husus da gerek bizim iç hukukumuzda kararlar, mevzuat hükümleri, gerek uluslararası hukukta, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarında yüzlerce örneği var. Kamu görevlilerinin ve siyasetçilerin bu tür eleştirilere açık olması gerektiği konusunda. Biz de onu söylüyoruz. Bu eleştiriler herhangi bir şekilde rencide etmek amacıyla zaten algılanmamalı. Tam aksine görevin daha iyi yapılabilmesi için, kamu görevlilerine bir uyarı, bir denetim mekanizmasını, öz denetim mekanizmasının gelişebilmesi için daha anlamlı bir sonuç doğuracaktır. İfade ettiğimiz husus buydu. Zaten yargılama devam ediyor. Devam eden yargılama hususunda daha fazla bir açıklama yapmak da mümkün değil. Kararı hep birlikte göreceğiz” ifadesini kullandı.
  
Editör: TE Bilişim