Yazılı bir açıklama yapan CHP Çiftlikköy İl Genel Meclis Üyesi Oktay Atik, kent gündemini meşgul eden OSB'ler ile ilgili olarak çeşitli görüşlerin sunulduğunu ve konunun tartışıldığını hatırlattı. Yalova Avrasya Giyim İhtisas OSB ile Yalova Gemi İhtisas OSB'nin birleşmesi durumunda Yalova İl Özel İdaresi'nin %18'lik ortaklık durumunun değerlendirilmesi' ile ilgili gündem maddesinin geçtiğimiz ay Yalova İl Genel Meclisi'nin gündemine geldiğini söyleyen Atik, "Alınan karara itirazlarımız olmuş bu itirazlarımız çerçevesinde de meclis kararına şerh düşerek ayrıntılı olarak gerekçemizi ortaya sunmuştuk" dedi.

"İlimizin geleceğe dair vizyonunun belirlenmesi her zaman havada kalmış bu nedenle bazı kesimlere bu durum Yalova'nın geleceğine rol biçme cesaret vermiş gözükmektedir" diyen Oktay Atik, şöyle devam etti:

"Yalovanın üst akıllara ihtiyacı yoktur. Kendisini Yalovalı hisseden, geleceğini burada planlayan ve bizler gibi doğup büyüdüğü şehre hizmet aşkı olan tüm hemşerilerimiz Yalova'nın çıkarları çerçevesinde ortak akılla hareket etmek zorundayız. Yalova kamuoyu 2010 yılında özellikle Yalova Gemi İhtisas OSB'nin kurulmaması yönünde bir ve beraber hareket ederek bu OSB nin ihtisas alanlarının çevreye vereceği zarar nedeniyle karşı çıkmış bu bağlamda İl genel meclisi ve o dönem meclis üyesi olarak görev aldığım Çiftlikköy Belediye meclisinin de 1'er üyelerinin kabul oyuna karşılık diğer tüm üyelerin red oylarıyla ortak olmayı reddetmişlerdir"

Yetkililer kayıtsız kalmasın

Atik, OSB'lerin birleşmesi sonrası oluşacak Karma OSB ile ilgili olarak da "Yalova kamuoyuna da "KARMA OSB ye karşıyım ama" diyerek bir gerekçe sunmak samimiyetten uzak bir yaklaşımdır. Her zaman yapıldığı gibi bu yatırımların en büyük destek gerekçesi olarak gösterilen istihdam konusu, ülkemiz ve yöremizin önemli sorunu olması nedeniyle sürekli yanlışı kabul etme gerekçesi olarak önümüze konulmaktadır. Ülkemiz ve dünyayı sarsan Covid 19 pandemi süreci bizleri yapılacak yatırımların özellikle su kaynaklarımızın temizliği ve kullanımı konusunda bir kez daha şapkayı önümüze koymamız gerektiğini acı tecrübeler ile hatırlattı ve hatırlatmaya devam ediyor. Değişen iklim koşulları, nüfusun artması ve yer altı kaynaklarında gözle görülen azalmalar önümüze su temini konusunda gelecek ile ilgili sorunların habercisi olarak çıkmaktadır. Özellikle prosesinde aşırı su kullanımı ve atık su miktarı fazla olan sektörlerin çeşitli gerekçeler ile dayatılması kabul edilebilir bir durum değildir. Tarım bu şehrin geçmişteki kaderi ise geleceğindeki kaderinde de olmazsa olmazıdır. İnanıyorum ki iki OSB'nin birleşme talebine ilgili bakanlık ve yetkililer Yalova kamuoyunun KARMA OSB oluşmasına karşı tavrına kayıtsız kalmayacaklardır" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim