Çetinkaya’nın tepkileri sonuç vermeye başladı ve ilçede halktan siyasilere kadar herkes, “Yalova'nın çöplüğü olmak istemiyoruz” sitemini etti. Yalova İli 1/50.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (G21C, G22C, G22D, G23D, H21B Plan Paftaları, Lejant Paftası, Plan Hükümleri, Plan Açıklama Raporu ve Plan Değişikliği Gerekçe Raporu) 1 no.lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 102. maddesi uyarınca 12.11.2020 tarihinde onaylandı. Yaşanan gelişmenin ardından açıklamada bulunan Armutlu CHP İlçe Başkanı Ali Çetinkaya, “Bu bir cinayet olur. Armutlu’nun her yeri orman. Biz ağaçlarımıza gözümüz gibi bakarken asla bu çöp toplama alanı kurulamaz. Yok denecek kadar kısıtlı olan tarım alanımız var. Rüzgar enerji santralinde gafil avlanıldı. İnsanlarımızın gözünden uzak yerlere kurulduğu için binlerce ağacın yok olmasını göremedik. Hali hazırda bu tribünlerin çevresinde meydana gelen yüksek sesler yüzünden yaban hayvanları kaçtı. Tek geçimimiz turizm. İlçemize çöp toplama alanı yapılmasına kesin olarak müsaade etmeyeceğiz. Sosyal medyada halkımız kıyameti koparıyor. Bazı kesimler “yalan. böyle bir şey yok” diyor. İnsanların gözüne baka baka inkar ediyorlar. Üşenmesinler Çevre Bakanlığının internet sitesinde bu görebilir. Yalova da yetkililer 1/50.000 planlarda nasıl görmez. Ismarlama olmuş. Yalova’nın görüşü dikkate alınmamış. Bu kadar OSB kurarsan ne su, ne de çöp dökecek alan bulursun. Armutlu olarak biz kararlıyız. Yapılmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

‘Hesabını soracağız’

İktidar ve küçük ortağının Armutlu’dan yetki alıp Yalova’ya gönderdiği iki temsilcisinin bu beceriksizliklerinin hesabını vermek zorunda olduğunu ifade eden Çetinkaya, “Armutlu Belediyesi de İlçemiz Yalova’nın çöplüğü olamaz demelidir dediyse de, halkına açıklamalıdır. Armutlu olarak biz kararlıyız Armutlu Yalova’nın çöplüğü olamaz, olmayacak. Bu mücadeleyi siyaseten değil, geleceğini, doğasını, Armutlusunu düşünen bir vatandaş olarak yapıyor, siyasi görüşü ne olursa olsun Tüm Armutlu’lu vatandaşlarımızı, siyasetçilerimizi ve sivil toplum örgütlerini bu haklı mücadelemize davet ediyorum. Şahsen ben tüm yasal mücadelemi başlattım. Bu konuyu milletvekilimiz nezdinde, TBMM de ve şahsen bende ulusal yerel TV ve görsel basında gündeme getireceğim” şeklinde konuştu.

‘Destek verenlere teşekkür ediyoruz’

Tepkilerinin oldukça ses getirdiği söyleyen CHP Armutlu İlçe Başkanı Ali Çetinkaya, “Siyasilerle bizzat görüştük. Duyarlı davrandıkları, hassas yaklaştıkları için İl Başkanımız Mehmet Gürel'e, CHP Milletvekilimiz Özcan Özel'e, İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar'a ve Armutlu teşkilatına, Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat'a, AK Parti Armutlu İlçe Başkanı Ayhan Demirelli'ye, Saadet Partisi Armutlu İlçe Başkanı Muhlis Demirelli'ye, Yeniden Refah Partisi Armutlu İlçe Başkanı Erkan Ten'e, DEVA Partisi Armutlu İlçe Başkanı Şemsettin Çiftçi'ye, kamuda fiilen görevli arkadaşlarımıza ve tepkisiz kalmayan Armutlu sevenlerine, vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Siyasi olarak farklı düşüncelere sahip olsak da, söz konusu ilçemiz ise geresi gerekeni yaparız. Armutlu bu yanlıştan dönülecek, Armutlu Yalova'nın çöplüğü olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim