Cumhuriyet Halk Partisi il örgütü ‘terör örgütüne yardım ve yataklık’ suçlamasıyla dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar ve kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. 
Yalova Adliyesi’ne gelen İl Başkanı Özcan Özel ve beraberindekiler Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçesi verdi. Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener, Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler, Çınarcık İlçe Başkanı Erkan Birgin, Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit ile il ve ilçe yöneticileri ile birlikte dilekçeyi savcılığa teslim eden İl Başkanı Özcan Özel sonrasında açıklamalarda bulundu.
Başkan Özel, son dönemde meydana gelen terör eylemlerinin herkeste derin bir üzüntüye neden olduğunu söyledi. ‘Çözüm süreci’ adı altında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AKP hükümeti üyelerinin terör örgütü lider ve üyeleriyle bir dizi görüşmeler yapıldığının kamuoyunca bilindiğini söyleyen Özel, “Buna karşın Genel Başkanımız ve partimizin tüm kademelerince yapılan, sürecin parlamento temelinde yürütülmesi ve şeffaf olması uyarıları ise göz ardı edilmiştir. Bu dönemde, terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirmesine ve örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına dönemin AKP hükümetinin başbakanı, üyeleri ve bürokratlarınca göz yumulduğu, fırsat verildiği bilinmektedir. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilere, kaymakamlara ve güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdiklerini bizzat ikrar etmiştir” dedi. 
Özel, gelinen süreçte AKP hükümetinin bu yardımları sayesinde terör örgütünün güçlendiğini ve yeniden silahlı, bombalı eylemlere başladığını belirterek şöyle devam etti:
“Terörün bu denli yoğunlaşmasında terör örgütünün tahkimat yapmasına göz yuman ve bürokratlara bu konuda emir, talimat veren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin AKP’li hükümet üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri ‘terör örgütüne yardım ve yataklık’ suçunu oluşturmaktadır. Bu nedenle Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Hakan Fidan, valiler ve ilgili kamu görevlileri hakkında ‘terör örgütüne yardım ve yataklık’ suçundan bugün suç duyurusunda bulunuyoruz” 
Editör: TE Bilişim