Özbakır, açıklamasında, "Dünya Barış Gününü kutladığımız bugünlerde bölgemizde ve dünyanın birçok yerinde emperyalizmin çıkarları uğruna binlerce masum insan katlediliyor. Özellikle Ortadoğu ve komşumuz Suriye’de yaşanan vahşeti ekranlardan hep beraber görüyor ve yaşıyoruz. AKP iktidarının komşularla ‘sıfır sorun’ politikası ve kardeşlik demagojisi üstünden yıllardır yürütülmeye çalışılan hükümet politikasının bugün geldiği nokta,  bütün komşularla gerginlik ve savaş durumudur.

Biz Kadınlar olarak; Ülkemizde terörün bitmesini istiyor ve ekilen nefret tohumlarına, milletimiz arasında yaratılan düşmanlığa karşı barış istiyoruz. Ve Biz Kadınlar olarak diyoruz ki; Dünyada, Bölgemizde ve Ülkemizde, emperyalist çıkarlar uğruna akıtılacak bir damla kardeş kanı, evlat kanı dökülsün istemiyoruz. Biz Kadınlar, olarak, Ülkemizde ve bölgemizde, barış, eşitlik ve özgürlük içerisinde kardeşçe birarada yaşamak istiyoruz. Barışın hepimiz için en onurlu ve insani çözüm olduğunu bir kez daha 1 Eylül Dünya barış Gününde haykırıyoruz.

Biz Kadınlar olarak bombalardan ve silahlardan temizlenmiş bir ülke ve dünya istiyoruz. Biz Analar olarak; evlatlarımızın kefenlerine değil birbirimize sarılmak istiyoruz. Biz analar; ortak vatanda kardeşçe bir arada yaşamak istiyoruz. Barış istiyoruz. Biz Analar olarak, diyoruz ki,  Savaşların en fazla mağduru biz kadınlar olmaktayız. Anaların ağlamaması, çocuklarımızın özgürce yetişebilmesi için sesimizi olabildiğince daha gür çıkarmalı, savaşın kirli yüzünü tüm dünyaya haykırmalı, emperyalizmin gerçek yüzünü göstermeli ve Barış taleplerimizi daha yüksek sesle haykırmalıyız. 1 Eylül Dünya Barış Günü”nde Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesine bir kez daha hatırlatıyor, Tüm halkımızın Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz” dedi. 
Editör: TE Bilişim