CHP İl Başkanı Özcan Özel, TUFAG Başkanı Tamer Çınar’dan Dernek çalışmaları hakkında bilgi alarak, TUFAG’ın Yalova’nın önemli markalarından biri olduğunu, başarılarıyla da her zaman gurur duyduklarını söyledi.

“TUFAG Yalova’nın En Önemli Sivil Toplum Kuruluşudur”

CHP İl başkanı Özcan Özel, TUFAG’ın son 30 yıldır önemli çalışmalara imza attığını, Ulusal ve Uluslar arası yarışmalarda aldığı derecelerle, ülkemizi ve Yalova’yı temsil etmesinden de gurur duyduklarını belerterek şöyle konuştu: “TUFAG Yalova’nın bu anlamda en önemli aktif bir sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Nitelik ve nicellik açısından da bu kurumsal yapısıyla farklılığını ortaya koymuştur. Sivil Toplum Kuruluşların bir baskı unsuru olmasından ötürü de yerel siyasette de etkin olması da bu gücünü kanıtlamış bir kurum olmasını göstermektedir” dedi.

TUFAG Başkanı: 400 Kursiyerimizle Festivale Hazırlanıyoruz

TUFAG Başkanı Tamer Çınar ise yaptığı konuşmada, TUFAG bünyesinde 7’den 70’e 400 kişilik bir kursiyer olduğunu, Temmuz ayında yapılacak olan Altın Karanfil Halk Oyunları festivaline hazırlandıklarını söyledi.

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme ve Gençlik Spor Kulübü Derneği (Yalova TUFAG) Türk Kültürünü, Halk oyunlarını, Halk müziklerini araştırmak ve bu araştırmaları geliştirmeyi kendine amaç edindiğini ve 1984 yılında kurulduğunu, kurulduğu yıllardan buyana çeşitli festivallere katılarak önemli başarılar elde ettiğini söyleyen Çınar, Yalova’da engellilerden oluşan bir halk oyunları kurduklarını ve çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Çınar, konuşmasında “TUFAG ve Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği engelli gençlerimize halk oyunları eğitimine başladı. Şuan sadece zihinsel engelli gençlerin katılabildiği eğitimler Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği eğitmenleri gözetiminde, TUFAG halk oyunları eğitmenleri tarafından veriliyor” dedi.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Özcan Özel, önümüzdeki günlerde YAFEM ve Kuzey Kafkas Kültür Derneğine de bir ziyaret gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim