Ramazan ayının gelmesiyle birlikte denetimlerini sıklaştıran Çiftlikköy Belediyesi Zabıta ekipleri ilçedeki fırın, pastane, lokanta gibi gıda maddesi üretip satan işletmeleri mercek altına aldı. Zabıtanın son denetimine Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ da bizzat katıldı. Yapılan denetimde işletmeler adeta didik didik incelenirken Başkan Dağ, işletme sahiplerine uyarılarda bulundu.

Dağ, halk sağlığını tehlikeye düşürecek hiçbir şeye izin vermeyeceklerini söyleyerek, "Ramazan dolayısıyla halkımız gıda alışverişini arttırdı. Bu da işletmelerin üretimlerini arttırmasına neden oldu. Ancak üretimin artması bazen beraberinde bir takım olumsuzlukları getirebiliyor. Bu olumsuzlukların en önemlisi de hijyen kurallarına uyulmaması. Biz bunun önüne geçmek adına ilçede gıda imalatı yapan işletmeleri denetliyoruz ve bunu Ramazan boyunca da sık sık tekrarlayacağız" dedi.

İlçede aralarında Özdilek AVM'nin de bulunduğu gıda imalathaneleri denetlendi. Denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken bazı işletmelerdeki eksikler nedeniyle uyarıda bulunuldu.

 

Editör: TE Bilişim