Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy sahilinde yapımı süren Engelsiz Yaşam Alanı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Silpagar’ın özellikle engelli vatandaşları düşünerek başlattığı projede son aşamaya gelindi. 
BAŞKAN SİLPAGAR ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Engelsiz Yaşam Alanı’nın beşli bir kompleks olduğunu dile getiren Başkan Silpagar, “Engelsiz Kafe, Engelsiz çocuk parkı, engelsiz spor aletleri ve engelsiz park. Dörtlü sistem ve engelsiz kumsalla birlikte beşli sistemi kuruyoruz. Burada bir kompleks oluşuyor. Buradaki en büyük özelliklerden birisi de, çalışanlar engelsiz vatandaşlarımızdan oluşacak. Bizim bu kompleksi yaparak vermek istediğimiz bir mesaj var. O da şu; bir kafenin tüm özellikleriyle engelli vatandaşlarımızın, yaşlılarımızın, çocuklarımızın, toplumumuzun her kesiminin kullanabileceği şekilde dizayn edilmesi. Çünkü biz burada baktık ki, kafelerin çoğu gençler ve orta yaşlılara hitap ediyor. Ne çocuklarımızın, ne yaşlılarımızın rahatlıkla kullanabileceği bir kompleks yoktu. Biz her kesime yönelik bir kompleks oluşturmayı amaçladık” diye konuştu. 
ASANSÖRÜ DE VAR
Engelsiz Kafe çalışmalarında son aşamaya gelindiğini kaydeden Başkan Silpagar, saydam cephe mimarisi ile oluşturulan tek katlı yapının terasının yapılmakta olduğunu belirtti. Silpagar, terasa engelli vatandaşların asansörle çıkacaklarını, burada sahil ve deniz manzarası eşliğinde çaylarını içerken keyifli zaman geçirebileceklerini dile getirdi. Bin 500 m2’lik park alanı içerisinde engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği kafe,tek katlı olacak, terası da açık alan olarak hizmet verecek. Saydam cephe mimarisi ile oluşturulan 150 m2’lik oturma alanına sahip olacak kompleks içinde yer alacak Engelsiz Yaşam Alanı ile artık engelli vatandaşların gönül rahatlığı ile zaman geçirebilecekleri bir mekan devreye alınmış olacak. Başkan Silpagar, Engelli vatandaşların mutluluğunu önemsediklerini dile getirerek, “Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Burasının şimdiden Çiftlikköy için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim