Komisyonun gizli oylamayla yapılması gereken üye seçiminde Başkan Dağ’ın bazı üyelere önceden üzerine isim yazılmış pusulalar dağıttığını ve kendi istediği üyeleri seçtirdiğini iddia eden AKP’li üyeler, meclis salonunu terk etti. Usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yargıya başvuran AKP’li Belediye Meclis üyeleri Şentürk Alyakut, Ramazan Tekin ve Ali Osman Civelek, “Başkan Dağ meclisi 1 Nisan şakası yapar gibi yönetti. Bir diktatör gibi meclis yönetmeye çalışıyor” diyerek yaşananlara sert tepki gösterdi.

AKP’li meclis üyelerinden sert çıkış

AKP Çiftlikköy Belediye Meclis üyesi ve Grup Başkanı Şentürk Alyakut, AKP’li meclis üyeleri Ramazan Tekin ve  Ali Osman Civelek ile birlikte yaptığı açıklamada meclis oturumunu terk etmeye varan tartışmalarla ilgili şu açıklamada bulundu: “Sayın Çiftlikköy Belediye Başkanı 1 Nisan saat 14’te Çiftlikköy Meclis Salonu’nda yapılan en son komisyon seçimlerinde de hukuksuzluğunu göstermiştir. Sayın Başkan sanki 1 Nisan şakası yapar gibi, meclisi yönetmiştir.Plan ve Bütçe komisyonu seçiminde bir rezalet yaşanmıştır.

Başkanın mühürlü oy pusulaları bazı meclis üyelerinin cebinden çıkmıştır. Sayın Başkan daha önceden hazırlanan mühürlü oy pusulasını kimlere oy vermesini istediyse onların isimlerini yazdırıp, meclis üyesine veriyor, o üye de dağıtılan mühürlü boş oy pusulasıyla önceden hazırlanan oy pusulasını değiştirip, oyunu kullanıyor. Aynı durum önceki yıllar da tekrarlanmıştır. Bizim uyarılarımızı dikkate almamıştır.

Başkana itiraz edip mühürlü oy pusulalarının önceden verilemeyeceğini söyleyince bazı üyeler yazamıyor, önceden verilebileceğini söylüyor ve bu yanlışlığı kabul ediyor. Bu yetmezmiş gibi oy pusulaları dağıtıldıktan ve toplanıp açıldığı zaman yanlış ve karalanmış oy pusulalarını yeniden isteyip doldurduğu da kamera kayıtlarında mevcuttur.(Eğer kayıtlar silinmediyse) Başkan Meclis Salonu’nu panayır alanına çevirmiştir.

AKP ve CHP Meclis üyeleri, ara isteyip, bu hukuksuzluğu nasıl önleyebiliriz diye istişare edip karar almış, protesto etmek için meclisi terk ederek, hukuki süreci başlatmışlardır. Başkan Meclisi bir diktatör gibi yönetmeye çalışmaktadır. Ben istersem söz veririm, istersem vermem gibi tavırlar sergilemektedir. Artık bunlara bir dur demenin zamanı gelmiştir. Kamuoyu bunları bilmeli ve değerlendirmelidir”
Editör: TE Bilişim