Çiftlikköy eski Belediye Başkanı Metin Dağ Çiftlikköy’de belediye yönetimi  tarafından yapılan uygulamalara sert tepki göstererek yapılan uygulamaların vatandaşların huzuru, rahatı, yaşam  kalitesinin yükseltilmesi, gelecekte olası deprem ihtimalinin göz önünde bulundurularak can ve mal güvenliğinin sağlanması amacının tamamen göz ardı edildiğini söyledi.
50 BİNLİK PLAN YAPILMADAN YAPILAN REVİZYONLAR ONARILMASI GÜÇ HATALAR YARATACAKTIR.
Çiftlikköy eski Belediye Başkanı Metin Dağ Yalova ilinin genel problemi olan ve tüm belediyeleri yakından ilgilendiren  1/50.000 lik planın yapılıp onaylanmadan tüm belediyelerce halen yapılmakta olan revizyon planlarının adalesizlik içerdiği gibi gelecekte düzeltilmesi zor hataları da beraberinde getireceğini  dile getirdi. Marmara’da beklenen bir deprem olduğuna vurgu yapan bu nedenle imar planlarının büyük önem taşıdığını söyleyen Dağ “Bilinen bu gerçek önümüzde duruyorken akıl ve bilimle açıklanamayacak revizyonların yapılması vatandaş arasında eşitsizliğe ve adaletsizliğe neden olurken etkin bir denetim olmaması nedeniyle de binaların güvenirliliği tartışılmaktadır. Geçmişte 2 kat imarı olan yerlerde şimdi kat yükseltmeye gitmenin mantıklı bir izahı olmadığı gibi,vatandaşlar arasında da tepki yaratmaktadır. Ak partinin en yüksek oy aldığı bir mahallemizde ise kaçak yapılaşma aldı başını gidiyor. Buna göz yummak vatandaşımızın gelecekte yaşanacak mal ve can kayıplarına çanak tutmaktır. Hep uyardım bir kez daha uyarıyorum, 1/50000’lik plan yapılmadan yapılan tüm imar düzenlemeleri hatalı olacaktır, gelecekte de daha büyük sorunlar yaratacaktır” dedi.
YAPILAN KÖPRÜLÜ KAVŞAK İLÇEMİZE YAPILMIŞ HİZMET DEĞİL, TAM ANLAMI İLE İŞKENCE ARACIDIR. İLÇEMİZİ DE İSMİNDE Kİ GİBİ KÖYE ÇEVİRECEKTİR.
28000 nüfusa ulaşmış bir ilçenin ben yaptım oldu şeklindeki uygulamaların ciddi mağduriyetler  yarattığını  dile getiren Metin Dağ “Belediyelerin yapacağı hizmetler yörede yaşayan insana çile değil yaşamında rahatlık sağlamalıdır. Ne yazık ki Çiftlikköy’ümüzde vatandaşa çile çektiren eziyet veren uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Yapılan köprülü kavşak, ilçemize yapılan en büyük kötülük, halkımıza yaratılan en büyük eziyet vesilesi olmuştur. İlçemizi bir duvar gibi kuzey-güney şeklinde ikiye ayırmıştır. Vatandaşın yaşamını kolaylaştırmamış, zorluklar getirmiştir. Mahalleleri bölmüş vatandaşımızın alışverişini dahi zorlaştırmıştır. Çözüm üretmemiş, sorunu büyütmüştür. Düşünün ki petrol ofisinde kalp krizi geçiren bir vatandaşımıza ambulans dönüp dolaşarak gelecek kaybedilen zamanda beklide vatandaşımız yaşamını yitirecek. Türkiye’nin hiçbir yerinde bir ilçe bu şekilde tek girişe mahkum edilmemiştir. Çözüm bat-çık yapmaktır. Çevre illere bakalım, büyük illerimize bakalım hep çözüm bat-çık ile çözülmüştür. Karayolllarına yıllarca önermemize rağmen kabul ettiremedik. Projeyi siz yapın inşaatını biz yapalım, maliyetini biz karşılayalım dedik, kabul ettiremedik. Bugün yapılan ise Çiftlikköy’e zarar vermiş daha da verecektir. İnsanımıza eziyet çektirilmekte, ilçemize yazık edilmektedir” dedi.

 

Editör: TE Bilişim