Muhtarlar Günü Çiftlikköy’de tüm mahalle ve köy muhtarlarının yanı sıra Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Harun Çetintürk ve Belediye Başkan Yardımcısı Afşin Karyağdı’nın da katıldığı törenle kutlandı.
Muhtarlar Günü Çiftlikköy’de tüm mahalle ve köy muhtarlarının yanı sıra Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Harun Çetintürk ve Belediye Başkan Yardımcısı Afşin Karyağdı’nın da katıldığı törenle kutlandı. Geçtiğimiz yıldan bu yana resmi olarak kutlanmaya başlayan 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla 23 Nisan Meydanı’nda tören düzenlendi. Kılıçköy Muhtarı Nedime Er ve mahalle muhtarları tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Ardından ilçedeki muhtarlardan oluşan heyet Kaymakam Cengiz Karabulut’u ve Belediye Başkan Vekili Harun Çetintürk’ü makamında ziyaret etti.
İlçenin en uzun görev yapan ve halen bu görevini sürdürmekte olan Kılıçköy Muhtarı Nedime Er, Başkan Vekili Çetintürk’e ziyarette muhtarlık müessesesinin ilk olarak 19 Ekim 1829’da kurulduğunu ifade ederek, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun girişimleriyle geçtiğimiz yıldan itibaren bu tarihin resmi muhtarlar günü olarak kutlanmaya başladığını aktardı. Muhtarlarla Çiftlikköy köylerinin ve mahallelerinin son durumuyla ilgili sohbet eden Başkan Vekili Çetintürk de, geçtiğimiz yıl Başbakan Davutoğlu’nun genelgesiyle resmi olarak kutlanmaya başlanan muhtarlar gününün anlam ve önemine dikkat çekti. Çetintürk, “Muhtarlık müessesesi yerel demokrasinin tarihten gelen anlamlı bir örneğidir. Sizler hem köy ve mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı oluyor, hem de kamu yönetimi anlayışının temel taşlarından olan katılımcılığın sağlanmasında rol oynuyorsunuz. Böyle bir günde sizlerle bir araya gelerek gününüzü kutlamak ve köylerimizle mahallelerimizin genel durumuyla ilgili istişarelerde bulunmak bizleri mutlu ediyor. Yaşadıkları bölge için ellerinden gelen tüm gayreti gösteren değerli muhtarlarımıza bu anlamlı gün vesilesiyle çalışmalarında kolaylıklar diliyorum, gününüz kutlu olsun. Muhtarlarımızla uyum içinde çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim