Çınarcık Belediyesi hizmetlerinin uluslararası standartlara ulaştığını aldığı ISO 9001:208 Kalite Belgesi ile ispatladı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ise, "Buna layık olmaya çalışacağız ve çalışmalarımızı giderek artan  bir performansla sürdüreceğiz" dedi. 
Uluslararası Standardizasyon Örgütü tarafından verilen ISO 9001:208 Kalite Belgesi'ne yönelik çalışmalarını tamamlayan Çınarcık Belediyesi bu belgeyi almaya hak kazandı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt bu belge ile Çınarcık Belediyesi'nin hizmetlerinin uluslararası standartlara ulaştığını ispatladığını dile getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kurt, " İlçemize ve belediyemize ilk defa TÜRKAK onaylı bir ISO belgesi verildi. Ben bunu toptan kalite yönetim çalışması olarak ifade ediyorum . Şu anda , yetişmiş kadromuzla iyi işlere imza atıyoruz. Bu günde ISO 9001 : 2008 belgesini almaya hak kazandık . Bundan sonra da buna layık olmaya çalışacağız ve çalışmalarımızı giderek artan  bir performansla sürdüreceğiz. Personelime de teşekkür ediyorum . Hep birlikte daha nice projelere taahhüt ediyor , bu belgenin hakkını vererek çalışacağımıza söz veriyorum . ISO 9001 : 2008 Kalite belgemiz , Çınarcık halkına ve belediyemize hayırlı olsun “ dedi.
ISO 9001 : 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi nedir? 
ISO , International Organization for Standardization’un kısa yazılışıdır; yani Uluslararası Standardizasyon Örgütü’nün oluşturduğu bir kalite yönetim sistemi standartıdır. ISO 9001 Belgesi ise , ilgili kuruluşun hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir yönetim sistemine uygun olarak sevk ve idare edilen bir yönetim anlayışının sonucunda ortaya konduğu ve dolayısı ile kuruluşun hizmet kalitesinin sürekliliğinin sağlanabileceğinin bir güvencesini belirler .Etkin bir kalite yönetim sistemini tanımlayan bir standarttır. Kuruluş , bu standardın şartlarını sağladığında ISO 9001 belgesini alabilir. Belge , kuruluşun hizmetlerinin uluslararası  kabul görmüş bir standarda uygun olarak üretildiğini gösterir.
Editör: TE Bilişim