Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, “Marmara’nın Bodrum’u olarak da adlandırılan Çınarcık'ın Allah vergisi güzelliklerine çok güvenmiyoruz. Mevcut iyileştirmeye ve güzelleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

En büyük tanıtımı kentimizi güzelleştirerek yapıyoruz…

Çınarcık, Türkiye'nin bildiği önemli ilçeler
den birisi olduğuna vurgu yapan Başkan Erdoğan, “Biz mevcut hali ıslah ederek biraz daha ilçemizi, kentimizi güzelleştirerek en büyük tanıtımı yapmış olacağımıza inanıyoruz. Çünkü yazın Çınarcık'ta 3 ay boyunca ne bir kalabilecek pansiyon, ne de bir boş daire bulma şansınız yok. Çünkü inanın Çınarcık'ın dört bir tarafı hınca hınç dolmuş oluyor.

Mesela bizim bir dönem ne yolumuz, ne elektriğimiz hiç bir şeyimiz yetmez hale gelmişti. Bu yüzden biz ilk olarak mevcut halini düzelterek çözüm üretmeye çalıştık. Şu anda mesela su hatlarımızı komple yeniliyoruz. Yazın insanlar susuzluk çekmesin diye, çünkü su problemlerimiz vardı. Elektriğin yeterli olmadığı yerlerde yerin altına alarak elektrik hattımızı yenilemeye çalışıyoruz. Yine aynı şekilde arıtma ile denizi temizlemeye çalışıyoruz ki, mevcut gelen insanlara en iyi şekilde cevap verelim.

Bu yüzden  Çınarcık Türkiye'de mavi ve denizin buluştuğu çok nadir kentlerden birisi. Üç tane metropolün arasında kalması da Çınarcık'ı alternatifsiz bırakıyor. Biz Çınarcık'ın Allah vergisi güzelliklerine çok güvenmiyoruz. Mevcut iyileştirmeye ve güzelleştirmeye çalışıyoruz. Bunların dışında ayrıca arkadaşlarımızla birlikte Çınarcık'ı kışın nasıl daha cazip hale getiririz sorusuna cevap vermeye çalışıyoruz. Çünkü kışın bir anda terk edilmiş şehir edasıyla karşılaşılıyor. Bunun için üniversitemizi ilçemize kazandırdık.

İlçemizde hastanemiz yoktu, hastanemizi yaparak kış aylarında biraz daha insanlarımıza sağlık noktasında hizmet üretmek için çaba gösterdik. Şu anda Türkiye'de ilk defa bir huzur evi beş yıldızlı kıvamında ve İsveç modeli dediğimiz bir modelde yapılıyor. Bu şekilde kışı da Çınarcık'ta cazip ve yaşanabilir bir hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim