Yalova'nın Çınarcık ilçesi Kurban Bayramı tatilinde yoğun ilgi gördü, turizm tesisleri yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştı.
Güney Marmara'nın önemli turizm merkezlerinden Yalova'nın Çınarcık ilçesi sahilleri, günübirlikçilerin de etkisiyle bayram tatilinde yoğun ilgi gördü. İlçedeki otel, pansiyon ve günlük kiralık dairelerde yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, yaptığı açıklamada, yurt içinden ve dışından gelen yerli ve yabancı binlerce kişinin, ilçedeki sahilleri doldurduğunu söyledi. Çınarcık'taki tesislerin tam kapasiteyle çalıştığını ifade eden Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü, "Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Terk Edilen Değil Tercih Edilen Çınarcık’ın keyfini çıkarmak için İstanbul , İzmit , Sakarya ve Bursa gibi çevre illerimizden gelen kalabalık Çınarcık sevdalıları mutlu ve huzurlu bir tatili seçerek ilçemizde yoğun bir nüfus oluşturdu. İki senedir söylediğimiz Terk Edilen Değil Tercih Edilen Bir Çınarcık sözümüzün gerçekleşmesinin yanında Gülen Yüz Çınarcık’ımızın esnafının , halkının ve misafirlerimizin yüzlerinin gülmesinin mutluluğu içindeyiz. Biz Çınarcık sevdalıları olarak daha güzel bir Çınarcık için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
"Almanya'dan turist çoğunlukta"
Kurt, en çok Almanya'dan gelenleri ağırladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu, "Özellikle Almanya'dan gelen vatandaşlarımız Çınarcık’ı tercih etti. Balkanlar'dan gelenler var. Üniversite öğrencisi olup İstanbul'da okuyan yabancı uyruklular da Çınarcık'ı tercih ediyor. Bununla ilgili ciddi çalışmalar yaptık. Fuarlarda tanıtımlarımızı yapıyoruz. Her geçen gün üzerine koyuyoruz. Tabii bununla birlikte tesis açığımız ortaya çıkıyor. Yatırımcılarımızı Çınarcık'ta tesis yapmaya çağırıyoruz."
İşletmeci yoğunluktan memnun

Çınarcık Kum Plaj bölgesinde turizm işletmeciliği yapan Salih Akmeşe de bayramda aşırı yoğunluk yaşadıklarını belirtti. Yalova'nın, İstanbul, İzmit ve Bursa gibi kentlere yakın olmasının tercih sebebi olduğuna dikkati çeken Akmeşe, insanların geçen yıl yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yapamadığı tatilini bu yıl gerçekleştirdiğini kaydetti.  Çınarcık'ı İstanbul'a çok yakın olduğu için tercih ettiklerini belirten Neslihan Yılmaz da "Bana göre denizi de İstanbul'a yakın olmasına rağmen tertemiz ve güzel. Özellikle plajların olduğu Kum Plaj bölgesi çok daha keyifli." diye konuştu.

Yaklaşık 40 yıldır Almanya’da yaşayan Hasan Yıldırım da her yıl yaz tatili için Çınarcık'a geldiğini, buradan vazgeçemediğini söyledi.

Editör: TE Bilişim