Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu çocukları suça sürükleyen temelde toplumsal sorunların bulunduğunu söyledi. Gergeroğlu, "Çocuklar bir ulusun temelidir onları korumak zorundayız" dedi.
Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "Çocuk  Hakları Sözleşmesinin BM Genel Kurulun’da 20 Kasım 1989  tarihinde oybirliği ile kabul edildiği gün, tüm dünya çocukları için ‘Çocuk Hakları Günü” olarak kabul edilmiştir.
Ülkemizin de taraf olduğu sözleşme uyarınca çocukların yaşama, gelişme, korunma ve katılıma ilişkin tüm hakların bütün çocuklara eşit olarak  tanınması prensibi getirilmiş ve çocukların üstün yararının gözetilmesi ilkesi benimsenmiştir. BM Çocuk Hakları Sözleşmesi, her biri ayrı bir hakkı özetleyen 54 maddeden oluşmaktadır. 3/7/2005 tarihinde  kabul edilen 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile çocukların korunması, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması amaçlanmışsa da kanunlar çocukların korunması için yetersiz kalmaktadır. İster suçtan zarar gören isterse suça sürüklenen konumundaki çocukların hepsi mağdur durumdadır. Çocuklar bazen en yakınları bazense çevresel faktörler nedeniyle suçla tanışmaktadır. Suça sürüklenen her çocuğun temelinde toplumsal sorunlar bulunmaktadır. Planlı bir eğitim sisteminin uygulanmaması tüm çocukları mağdur etmektedir. Yapılan değişikliklerin belli bir sistem dâhilinde uygulamaya konulması gerektiği halde, çocuklar adeta sınavlara girecekleri sırada değişiklikleri öğrenmektedirler. Kontrolsüz ve denetimsiz yurtlarda kalmak zorunda bırakılan çocuklar bir çok mağduriyet yaşamaktadır.  Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma yaşı ne yazık ki ilkokul yaşlarına kadar düşmüştür. Şiddet ve istismar birçok çocuğun temel sorunudur. Her gün ülkemizin değişik yerlerinden bu yönde haberler gelmektedir. Eğitim hakkı engellenen, dilendirilen, küçük yaşta çalıştırılan, zorla evlendirilen çocuklarımız hem çocukluklarını hem geleceklerini kaybetmektedirler.  Unutmayalım ki çocuklar bir ulusun umududur , umutlarımızı korumak hepimizin görevidir. Yalova Barosu olarak çocuk haklarının koruyucusu ve takipçisi olduğumuzu kamuoyuyla paylaşır, tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Gününü kutlarız" 

Editör: TE Bilişim