Yalova Emniyet Müdürlüğü ildeki çocukların korunması ve güvence altında tutulmasına yönelik çalışmaları titizlikle sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan uygulamada okul önü ve çevresinde ki iş yerleri denetlendi.
Yalova Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube koordinesinde gerçekleşen uygulama ile okul çevresindeki park, bahçe ve terk edilmiş metruk binalarda polis ekiplerince aramalar gerçekleşti. Öte yandan okul önü ve çevresinde bulunan işyerleri de denetlenerek her hangi bir olumsuzluk olup olmadığı araştırıldı. Konuyla ilgili olarak Yalova Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, "
Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla,  'Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması' adı altında 12 lise çevresinde ve yakın güzergahlarında bulunan park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamülleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları (atari, playstation) vb. yerlerde denetim uygulaması yapılmış olup; Yapılan denetimlerde,  3 adet İnternet Salonu, 2 adet playstation salonu, 2 adet kahvehane, 1 adet içkili yer, 9 adet tekel bayi ve büfe denetlenmiş, ayrıca 19 adet okul servis aracı ve 63 adet hususi oto üzerinde gerekli kontroller yapılmıştır" denildi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim