Coşkun, “Gecesi ve gündüzüyle mübarek üç aylar ve kandil geceleri hepimiz için nefis muhasebesiyle kendimizi kontrol etmemiz gereken, manevi açıdan eksiklerimizin farkına varmak ve telafi etmek adına Allah’a yalvarmak, ibadet etmek için mutlak bir fırsattır. Kulların Rabbine daha fazla yakınlaştığı, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp kardeşlik ve hoşgörü duygularını zirveye çıkarttığı mübarek gün ve gecelerimizde milletimizin ve Müslüman âleminin birlik ve beraberliğini pekiştirmekte, küskünlük ve dargınlıkların yerini sevgi, kardeşlik ve hoşgörü almaktadır.

Bizim inancımızın gereği ve insana sağladığı huzur ikliminin kaynağı ve sırrı; dinimizin, bizlere bu yol göstericiliği, iyiliği emretmesi, kötülükten men etmesinden gelir. Rahmet ve mağfiret mevsimi olan üç ayların verdiği mutluluğu hep beraber yaşamaktayız. Üç ayların henüz başlangıcında idrak ettiğimiz Regaib Kandili, Allah'ın insanlara inayet ve lütfunun bol bol ihsan edildiği nadide bir gecedir. Bu güzel geceler, insanlarımız arasında kardeşlik ve sevgi duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmalıdır.

Dayanışma, yardımlaşma ve şefkat duygularının öne çıktığı bu günleri iyi değerlendirerek, manevi ikliminden yararlanmalıyız. Bu gece idrak edeceğimiz mübarek Regaip kandilinin tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim. İslam âleminin ve tüm hemşerilerimizin Regaib kandilini tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize, ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyor, saygı ve sevgiler sunuyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim