İstanbul-İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak projenin en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliye 21 Nisan Perşembe günü Saat 16:00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı törenle yerine yerleştirilecek.
Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım imzalı davetiyeler ile programa iştirak edileceğini ifade eden AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, “İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü Son tabliye yerleştirme töreni ile İstanbul – Bursa –İzmir Otoyolu Yalova/Altınova – Bursa/Gemlik Otoyol kesimi açılış töreni aynı anda gerçekleştirilecek. İzmit Körfez Geçiş Asma Köprüsü (Otoyol Gişe Alanı) Yalova Hersek bölgesinde son tabliyenin atılması ile birlikte iki yaka birleşmiş olacak. Köprünün Ramazan Bayramı öncesinde açılması planlanıyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Törene Katılacak
2013 yılında temeli atılan Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliye 21 Nisan 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında katılacağı Yalova tarafında yapılacak bir törenle yerine yerleştirilecek. 113'üncü tabliyenin yerleştirilmesiyle artık 2 bin 682 metrelik köprü, yürüyerek geçilir hale gelecek. 7 Ocak 2016 tarihinde başlayan tabliye çalışmalarında bugüne kadar 112 tabliye döşenmişti. Son tabliye yerleştirilmeden önce, daha önce yerleştirilen tabliyelerin konumlandırma işlemi yapıldığı belirtildi. Son tabliyenin de yerleştirilmesinin ardından bugüne kadar geçici bağlantılarla birbirine tutturulan tabliyelerin kaynaklama işlemi de yapılacak.
3 Büyük Tünelde Son Çalışmalar Yapılıyor
Projede Otoyolun Yalova'nın Altınova ilçesinde girip Orhangazi ilçesinden çıkan Samanlı tüneli de tamamlandı. Her biri 3 bin 590 metre olan iki ayrı tüpten oluşan tünelde elektromekanik donanımların da takıldığı ve işletmeye hazır hale getirildiği belirtildi. Projenin Bursa bölümünde yer alan Selçukgazi tünelinde ise her biri 1250 metre olan iki tüpte kazı ve destekleme çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. Selçukgazi tünelinde beton kaplama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. İzmir'de bulunan her biri 1605 metre olan iki ayrı tüpten oluşan Belkahve tünelinde ise kazı, destekleme ve beton kaplama işlemlerinin tamamlandığı, elektrik, elektronik ve elektromekanik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim