Güleç; “Hak sahiplerinin sıkıntıları giderilmiş durumda değil. Dağ fare doğuracağa benziyor” dedi.

22 yıldır adım atılmadığı söylemenin gerçeği yansıtmadığı belirten Halit Güleç “Her konuda olduğu gibi AKP bu konuda da siyaset yapmayıp, Yalova’nın önünü kesmeseydi vatandaşlarımız şu an güvenli konutlarda oturuyordu” diyerek konuyla ilgili şunları dile getirdi:

“Göreve gelir gelmez ele aldığımız ilk konulardan bir tanesi kentsel dönüşümdü. Bu işi ya çözeceğiz ya çözeceğiz diyerek olaya asla siyasi yaklaşmadan hareket ettik. İlk göreve geldiğimizde sayın Temel Coşkun milletvekiliydi. Kendisiyle birlikte Belediye Başkanımız, hazırlamış olduğumuz dosyayı dönemin bakanına bizzat teslim ettiler. O dönemde ne yazık ki hiçbir şekilde konu gündeme alınmadı, bizlerin de önü açılmadı. Sonra sayın Fikri Demirel seçildi. Kendisiyle birlikte defalarca bu konuyla ilgili girişimlerimiz oldu. Birlikte TOKİ ile görüşmeler gerçekleştirdik. Tamam denmesine rağmen yine engellendi. Her iki milletvekilimize de teşekkür ederim. Ancak siyasi rant peşinde olanlar projenin engellenmesi için büyük çaba sarf etti ve başarılı oldu. Şimdi onların uzantılarının çıkıp biz çözdük demesi gülünç.

“VATANDAŞ MAĞDUR”

Şimdi çıkıp gazetelere %85’i ile anlaşma yapıldı diye açıklama yapılıyor. % 15’lik bir mağdur insan var demek oluyor. Ayrıca 25 Ocak’ta ihalesi olan bir yerin şu ana kadar hazır vaziyette bakanlığa teslim edilmiş olması gerekiyordu. 1 ay var ve alana baktığımızda anlaşan %85’inde takriben % 15-20’si yıkılmış durumda. Çünkü insanlar anlaşsa da taşınacak yer bulmakta zorlanıyor. Kiraların en az 4000-5000 lira olduğu şehrimizde insanlara 1500 lira kira yardımı veriliyor. Plan yok. Program yok. Deneme yanılma ile bu işler olmaz. Daha yeni akılları başlarına gelmiş konteyner kent kuracağız diyorlar.

“YALOVA DEPREM KUŞAĞINDA”

Yalova 1999’da büyük acılar yaşadı. Bu konuda daha önce uyarımı yaptım ancak depremden önce yürürlükte olan imar durumuna geri dönüş gibi bir hataya imza atıldı. 5-6 katlı binalar yıkılarak yerine yine 5-6 katlı binalar yapılacak. Bunun doğrusunun ada bazlı kentsel dönüşüm olduğunu söyledik. Bizler 1 tane vatandaşımızın dahi burnunun kanamasını istemiyoruz. Akla ve bilme aykırı hareket edenler büyük bir vebal aldıklarının farkında değiller.

Kentsel dönüşümün geneline baktığımızda sıkıntılar çözülmeden, plansızca ve ben yaptım oldu mantığı ile hareket edildiği ortada. Eskilerinde deyimiyle bu işte dağ fare doğuracağa benziyor.”

Editör: TE Bilişim