Yalova Mimarlar Odası Başkanı İsmail Hakkı Gültekin TMMOB olarak darbelerin her türüne karşı olduklarını söyledi. Gültekin vatandaşları askeri darbeler kadar sivil darbelere karşı da uyanık olmaya davet etti.
15 Temmuz 2016 'da gerçekleştirilmek istenen Darbe ile ilgili açıklamada bulunan Yalova Mimarlar Odası Başkanı İsmail Hakkı Gültekin tüm ülkeye geçmiş olsun dileklerini iletti. Gültekin yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi, "15-16 Temmuz gecesi sınırlı sayıda askeri kuvvetin gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Darbe girişimi sırasında kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımız için başsağlığı, yaralılar için acil şifalar dileriz. Bir ülkenin ulusal güvenliği için silah altına alınan ve bu sürede emir komuta zinciri içinde 'vatani görev' bilinci ile 'emirleri yerine getiren' askerlerin düştüğü, düşürüldüğü, kendi halkı ile karşı karşıya bırakıldığı bir darbe girişiminin bir daha yaşanmamasını dileriz. Yaşanan darbe girişimi sürecinde vatandaşlarımızın yaşadığı korku, endişe ve geleceğe yönelik belirsizlik kolay kolay atlatılamayacak gibi görünmektedir. Toplumun geleceğe yönelik belirsizliği, yaşamakta olduğu korku ve endişeyi aşabilmesi ancak güven sorununu aşması ile mümkündür. Bu amaçla öncelikle son yıllarda yaşanan ve son günlerde artan oranda açıklamalara ve eylemlere de yansıyan demokratik düzen dışı adımlardan vazgeçilmelidir. Demokratik parlamenter sistemi baltalama girişimi olarak yorumlanan toplumsal uzlaşı yerine çoğulculuğu ikame girişimlerinden vazgeçilmelidir. Darbe heveslilerine hep birlikte, hiçbir kesimi dışlamadan demokratik parlamenter sistemi güçlendirme konusunda adım atarak yanıt vermeliyiz.
Darbe heveslilerinin umudunu, demokratik ve laik bir Türkiye talebi etrafında en geniş dayanışma ile ve daha gür ses vererek kırabiliriz.TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yalova Temsilciliği olarak askeri darbelere karşı olduğu kadar, sivil darbe girişimlerine de tüm vatandaşlarımızı uyanık olmaya davet ediyoruz.TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yalova Temsilciliği olarak bugüne kadar olduğu gibi, kamu ve toplum yararına çalışmalarımıza bugünden sonrada aklın ve bilimin rehberliğinde hiçbir şekilde ara vermeden sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz"

 

Editör: TE Bilişim