Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Belediyesi Meclis üyeleri KKTC Kurucusu ve Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit düşen Yalovalı Ömer Faydalı ve Zeki Alpsoley'in mezarlarını ziyaret ederek dualar okudular.
KKTC'de gerçekleştirilen Girne Zeytin Festivali için adaya giden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Yalova Belediye Meclis Üyeleri buradaki temasları esnasında KKTC Kurucusu ve Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit düşen Yalovalı Ömer Faydalı ve Zeki Alpsoley'i de unutmadılar. İlk ziyaret Rauf Denktaş'ın mezarına gerçekleştirildi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, eşi Dilek Salman, Yalova Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Kasım Avar, CHP Grup Başkanı Şerafettin Çelik, meclis üyeleri ile Yalova İtfaiyesi Müdürü Murat Sevinç'in de katıldığı ziyarette, KKTC Kurucusu ve Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için dualar edildi.
Kıbrıs Barış Harekatı sırasında şehit düşen Yalovalı Ömer Faydalı ve Zeki Alpsoley'de unutulmadı. Faydalı ve Solye'i de mezarları başında anan Salman ve beraberindekiler burada da dualar okuyarak şehitleri bir kez daha andılar. Ziyaret kapsamında R.Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği'ni de ziyaret eden Salmanı derneğin genel başkanı Latif Akça ve yönetim kurulu üyeleri karşıladılar. Derneği ziyaretinde uzun uzun görüş alışverişinde bulunan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Rauf Denktaş'ın önemli bir devlet adamı olduğunun da altını çizdi.

 

Editör: TE Bilişim